Gen: Young Adult, Paranormal, Vampiri, Fantasy, Romance
Format: Copertă cartonată
Număr de pagini: 352
Editura: Leda
Format: 13x20cm
Traducător: Ana-Veronica Mircea
Data apariţiei: Martie 2012

Sinopsis:
Bianca vrea să evadeze…
La Academia Evernight, o şcoală misterioasă, cu tradiţie de sute de ani, adăpostită într-o clădire gotică, elevii sunt ciudat de perfecţi: atrăgători, deştepţi, dar şi… primejdioşi.
Din prima clipă, Bianca realizează că locul ei nu este aici.
Iar când îl întâlneşte pe frumosul şi singuraticul Lucas, acesta o previne să aibă grijă de ea şi să se ferească de toţi ceilalţi… deşi, în final, chiar şi el poate deveni un pericol când secrete întunecate ameninţă să-i despartă.
Legătura dintre cei doi este însă mult prea puternică. Bianca este gata să rişte orice pentru a fi împreună cu Lucas, chiar dacă asta înseamnă să renunţe la lucrurile în care crezuse până atunci.

Rating: 3.5/5
În ultima vreme nu am apucat să citesc mai mult de o carte pe lună (aproximativ), însă acum reuşesc să recuperez. Plănuiesc să citesc cât de multe cărţi pot în această vacanţă şi cărţile pe care nu voi reuşi să le includ in seria favoritelor mele le voi trimite pe alte meleaguri ca să pot face loc pentru alte cărticele şi lucruşoare. ^-^ *endoframbling*
“Evernight” nu mi-a trezit niciodată interesul prea mult însă câştigasem această carte cu multă vreme în urmă şi de abia acum am reuşit să găsesc timpul pentru a o citi. Am fost plăcut surprinsă de faptul că autoarea, Claudia Gray, a reuşit să mă atragă într-un anume fel cu stilul ei de a scrie (la fel pot spune şi despre traducătoare).
Plictisită până peste cap de unele cărţi young adult, nu ştiam ce voi simţi în momentul în care aveam să citesc această carte. Pot spune că prima jumătate a cărţii a fost cea care m-a atras, prin comparaţie cu cea de a doua care nu a fost chiar aşa de mult pe placul meu.
Am fost surprinsă de o situaţie care apare pe la jumătatea cărţii şi nu ştiu dacă mintea mea a sărit peste vreun paragraf din urmă însă, mi se dădea de înţeles că ar fi trebuit să ştiu deja un anumit amănunt…:)
Protagonista, Bianca, este un personaj drăguţ dar spre final nu m-a impresionat ci chiar m-a făcut să am anumite dubii. Din cauza părinţilor săi care sunt profesori, Bianca trebuie să meargă la Academia Evernight unde aceştia predau. Scena de la începutul cărţii, în care Bianca ne este prezentată în timp ce încearcă să fugă (o presupusă fugă care nici măcar nu era prea serioasă încă de la bun început) m-a făcut să strâmb niţel din nas. Nu mi s-a părut un început promiţător însă pe parcus am fost mulţumită de modul în care a decurs acţiunea (până pe la jumătatea cărţii, după cum spuneam).
Am presupus că în a doua jumătate a cărţii acţiunea va fi mai palpitantă însă, cu toate că se petrec o serie de evenimente, nu mi s-au părut toate la locul lor. În momentul în care Bianca fuge pentru a doua oară (în alte circumstanţe mult mai dubioase), ea îşi lasă în urmă părinţii fapt ce mi-a demonstrat că ea nu este personajul pe care credeam ccă îl ştiu.
Când vine vorba de personaje, pot spune că nu am fost impresionată de majoritatea celor prezentate însă (există un însă!) Balthazar m-a înnebunit în cele câteva momente în care şi-a făcut apariţia (şi nu pentru că este băiat, ehem..). Cred că el se potriveşte foarte bine cu Bianca însă nu vă spun dacă aceste două personaje rămân sau nu împreună. Mi-a plăcut foarte mult scena de la bal când Bianca dansează (nu de una singură!) cu partenerul ei dar şi scena de după când priveşte stelele afară. 🙂

M-am bucurat de lecturarea acestei cărţi chiar cred că multora e posibil să le placă chiar foarte mult!! 😀 Nu îi acord o notă maximă pentru că, din perspectiva mea, nu a fost atât de reuşită. Aşteptările mele iniţiale au fost slabe dar am descoperit că m-am înşelat şi chiar m-am bucurat în anumite momente alături de personaje.
Dacă vă plac cărţile cu vampiri v-o recomand (eu nu prea sunt mare fană a lor)! Cred că trebuie să menţionez că aş dori să citesc a doua carte a acestei serii, întrucât sunt curioasă ce se întâmplă.

Voi aţi citit cartea? Ce părere aţi avut despre ea?

Citate:

“E ciudat – de obicei, toată lumea zâmbeşte când îţi spune că eşti timid. Ca şi cum ar fi ceva drăguţ, un obicei lipsit de însemnătate care dispare pe măsură ce creşti, aşa cum gropiţele care se formează în obraji dispar după ce-ţi pierzi dinţii de lapte.”

“Lucas părea într-adevăr să nu ştie ce să-mi răspundă. Dădea crengile deoparte în timp ce ne continuam drumul prin pădure, având grijă să nu-mi zgârie vreuna faţa. Până atunci nu se mai străduise nimeni să croiască o potecă pentru mine.”

“Le-am arătat amândurora galaxia Andromeda, învăţându-i cum s-o caute pornind de la constelaţia Pegas şi mergând apoi către nord până ce au văzut-o, o strălucire slabă, difuză, a unui miliard de stele îndepărtate. Pe urmă am petrecut un timp îndelungat cercetând cu amănunţime cosmosul, fiecare stea familiară părându-mi-se un prieten de mult pierdut.”

“Nu-mi dădusem seama niciodată cât de minunat era stilul de dans de pe vremuri. Nu numai că ştiam paşii, îi ştiau şi toţi ceilalţi. Fiecare pereche făcea parte din dans, toată lumea se mişca la timp, toate femeile îşi întindeau braţele exact sub unghiul potrivit, exact la momentul potrivit. Fustele noastre lungi şi bogate se învârteau odată cu noi, creând şiruri de vârtejuri colorate în faţa patofilor negri ai bărbaţilor, paşii tuturor respectau cu precizie ritmul.”