Gen: Aventură, Carte pentru copii, Carte ilustrată, Clasice, Fantasy, Young Adult
Tip coperta: Broşată
Număr de pagini: 192
Produs publicat la Ianuarie 2011 la RAO
Goodreads

Sinopsis:

INCEPE MAREA AVENTURA Narnia… tinutul unde se petrec intamplari nemaipomenite… unde vrajitoarele te asteapta… si o noua lume e pe cale sa se nasca. Povestea incepe in momentul in care Digory si Polly patrund in biroul secret al unchiului Andrew, magicianul. Iar cand unchiul Andrew o convinge pe Polly sa atinga inelul vrajit, ea se face nevazuta. Digory, uluit, hotaraste pe loc sa porneasca in cautarea lui Polly. Si nu numai ca o va gasi, dar impreuna vor asculta cantecul leului Aslan, in timp ce, sub ochii lor, ia nastere tinutul vrajit al Narniei, plin de soare, copaci, flori si animale, dar si de fiinte nemaivazute si intamplari nemaipomenite.

Rating: 5+/5

Ce poate fi mai frumos în momentul în care citeşti o carte decât o lectură care să te ducă pe tărâmuri magice şi să îţi amintească de copilărie? O astfel de carte, sau mai bine spus cărticică, este şi primul volum din seria Cronicile din Narnia.

Nepotul magicianului” este un volum plin de întâmplări nemaiîntâlnite, Lewis introducându-ne în lumea magică a Narniei, permiţându-ne o reîntoarcere pe tărâmurile copilăriei, pline de magie şi întâmplări fantastice. În acest prim volum suntem părtaşi la naşterea lumii magice denumită Narnia. Personajele principale ale cărţii, Diggory şi Polly, doi copii puşi pe şotii, ajung în biroul unchiului lor Andrew care se presupune a fi magician. Descoperirea unor inele magice îi duce pe aceştia în locuri nebănuite, locuri atât malefice cât şi locuri minunate, păstrându-se astfel un echilibru între bine şi rău.

Consider că elementul magic principal al acestui volum este Leul Aslan care din întuneric şi Nimic dă naştere unei noi lumi, Narniei, o lume în care până şi animalele au grai iar orice lucru plantat în solurile magice ale acestei lumi se transformă în ceva minunat şi de neînchipuit. Mi-a plăcut nespus de mult momentul în care din bara unui felinar adus din lumea oamenilor creşte un felinar în magica lume a Narniei.

Stilul lejer al autorului este inconfundabil şi minunat, ţinându-te prins între paginile cărţii dar şi relaxându-te şi amuzându-te în acelaşi timp căci, umorul este prezent de foarte multe ori!

Nu cred că pot preciza minusuri pentru această cărticică. Mi-au plăcut absolut toate detaliile şi născocirile autorului! În materie de personaje cred că pot spune că Regina Jadis nu a fost pe placul meu însă, fiind un personaj din sfera răului, pot spune că şi-a jucat rolul destul de bine.


Citate:

“Copiii sunt proşti în felul lor, după cum ştiţi, iar adulţii sunt şi ei proşti în felul lor. În acest moment, unchiul Andrew începea să fie prost ca adulţii.”

“- Aslan! Aslan! Nu-i aşa că eu am făcut prima glumă? Nu-i aşa că de-acum o să afle lumea cum am făcut eu prima glumă?
– Nu, micuţa mea prietenă, răspunse Leul. Nu ai făcut prima glumă. Ai fost prima glumă.”

“Înspre răsărit, cerul se preschimba din alb în rozaliu, şi apoi în auriu. Vocea deveni tot mai puternică, până când aerul începu să vibreze. Şi, în clipa în care se auzi sunetul cel mai puternic şi mai măreţ de până atunci, răsări soarele.”