千早ぶる 神代も聞かず 龍田川 唐紅に 水くくるとは

“Chihayaburu, kamiyomo-kikazu, tatsutagawa, kara-kurenawini, mizu-kukurutowa”

“I never heard such thing like this, even during the gods’ era when a lot of mysterious things happened, that the water of the Tatsuta River is kukuri-dyed with Chinese crimson.”

Un anime foarte drăguţ a fost adaptat după manga Chihayafuru de Suetsugu Yuki. Primul sezon al anime-ului a rulat între Octombrie 2011 – Martie 2012 iar cel de al doilea între Ianuarie – Iunie 2013.
Încă de la început m-am simţit apropiată faţă de acest anime deoarece l-am perceput ca fiind diferit de altele, atât prin conţinutul nou mie cât şi prin calitatea imaginilor.
Povestea o surprinde pe Chihaya, o fetiţă care descoperă lumea fascinantă a jocului de cărţi denumit Karuta. Prin intermediul acestui joc ea îşi face doi buni prieteni, pe Arata şi Taichi.

La vârsta sa încă fragedă, Arata este un foarte bun jucător de karuta lucru ce o uimeşte pe Chihaya atunci când îl întâlneşte pe băiat. Acesta este cel care îi deschide iubirea către jocul de cărţi cu, care se va simţi într-o strânsă legătură pe parcursul trecerii timpului.

În urma unui incident Arata dispare din peisaj, lăsându-i în urmă pe Chihaya şi Taichi care se simt foarte trişti deoarece trio-ul lor s-a destrămat.

Cu toate acestea este de admirat lupta continuă pe care Chihaya o duce, ea fiind hotărâtă în a deveni cea mai bună jucătoare de karuta, atât la campionatele în echipă cât şi la cele solo. Chihaya doreşte să devină o Regină a jocului de karuta întrucât acesta este cel mai înalt rang pe care îl poate avea un jucător de gen feminin în cadrul jocului de karuta.

Noi personaje foarte simpatice îşi fac simţită prezenţa pe parcurs şi sunt în centrul acţiunei alături de Chihaya, Taichi şi Arata. Niciun personaj nu poate fi asemănat cu altul deoarece fiecare se distinge printr-o personalitate proprie. Caracterele diferite ale personajelor le fac pe acestea să facă din grupul căruia îi aparţin unul complet şi minunat. Calmitatea unor personaje este mereu de ajutor pentru celelalte mai impulsive şi viceversa.


Jocul de karuta devine unul foarte important pentru toate personajele care dovedesc de-a lungul fiecărui episod importanţa muncii în echipă şi a prieteniei.

Foarte mult mi-au plăcut cele 100 de sonete care sunt scrise pe cărţile de karuta, ele impresionând prin simplitatea lor şi imaginile vizuale ce îţi răsar în minte după ce acestea sunt recitate.

Ca şi în multe alte anime-uri, şi acesta are o doză de romance care încă îmi dă bătăi de cap întrucât, cu toate că ştim sigur că Taichi o place pe Chihaya, nu ştim de fapt dacă aceasta are o atracţie faţă de unul dintre prietenii săi sau nu, faptele ei fiind cele care de multe ori m-au indus în eroare.
Nu vă voi dezvălui mai multe detalii întrucât trebuie să vedeţi chiar voi lupta personajelor pentru a deveni mai bune la jocul în care cred cu atâta tărie. Şi să nu credeţi că jocul de karuta este un joc oarecare deoarece nu este. Când spun karuta mă gândesc, pe lângă distracţia pe care o poate aduce, şi la munca enormă depusă, concentrarea jucătorilor care trebuie să fie mereu cu un pas înaintea adversarilor, profunzimea fiecărui sonet în parte.

Momentan manga nu este terminată iar anime-ul are doar două sezoane difuzate (sper la cât mai multe) + un OVA dacă nu mă înşel, însă chiar se merită să fie văzute.

                         
  Notă: 5+/5

Tip: Anime (nefinalizat)
Gen: Aventură, Josei, Romance, School Life, Sports
Număr sezoane: 2
Număr de episoade: 25/sezon
Directed by: Morio Asaka
Scris de: Naoya Takayama
Muzică: Kousuke Yamashita
Studio: Madhouse

Sezonul 1  ♥ ♥ ♥  Sezonul 2  ♥ ♥ ♥  OVA