Gen: Young Adult/+14 ani, Contemporary Fiction, Romance
Tip: broșat cu clapete
Număr de pagini: 368
Traducere:Cristina Jinga
Format:13,7 x 20,3 cm

Synopsis:
De la primul la ultimul rând, cartea este pur şi simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut şi, bineînţeles – în Paris, cel mai romantic oraş al lumii – de dragoste.
Anna abia aşteaptă ultimul an de liceu în Atlanta, unde are o slujbă ideală, o prietenă credincioasă şi un băiat de care-i place şi de care e pe cale să se îndrăgostească. Se înţelege de ce nu e deloc încântată când e expediată la un internat în Paris – asta până-l întâlneşte pe Étienne St. Clair. Inteligent, cuceritor, frumos, Étienne le are pe toate… inclusiv o relaţie serioasă cu o fată. Dar, în Oraşul Luminilor, dorinţele obişnuiesc să se împlinească. Oare un an de apropiere sentimentală, cu suişurile şi coborâşurile ei, va sfârşi cu mult aşteptatul sărut franţuzesc? Stephanie Perkins ţine tensiunea romantică şi atracţia la intensitate maximă, într-un roman care cu siguranţă o să topească inimi.
Rating: 5+/5

Anna si sarutul frantuzesc este cu siguranţă o carte care trebuie citită de orice pasionat al genului romance/contemporany/fiction. Cartea vine ca o foarte bună recomandare într-o zi liniştită de vară, fie ea însorită sau ploioasă, întrucât acţiunea are atât suişuri cât şi coborâşuri, autoarea plimbându-ne ca într-un carusel al sentimentelor.

Anna este o tânără care ajunge la o şcoală din Franţa, chiar dacă nu doreşte acest lucru. Tatăl său, un renumit scriitor, îi decide soarta şi, când se trezeşte într-o ţară străină, de una singură, se sperie, însă are norocul de a se infiltra într-un grup de prieteni, grup despre care nu îşi imaginează cum că va avea o mare importanţă în viitorul său.

Mi-a plăcut faptul că acţiunea acestei cărţi evoluează treptat, nu ca în alte cărţi. Anna este prinsă între gândurile care o ţin de casa ei, gândurile care o duc la prietena ei cea mai bună dar şi la băiatul de care îi place.

Însă viaţa poate fi crudă de multe ori, se poate întoarce cu susul în jos şi cei mai buni prieteni par să devină cei mai mari duşmani când nici nu te aştepţi! Aşa păţeşte şi Anna, dar autoarea a fost foarte inspirată să îi prezinte cititorului că în orice problemă nu există o singură persoană vinovată, ci mai multe. Înţelegerea şi puterea de a accepta explicaţiile celor din jur sunt cele care lipsesc de multe ori în viaţa de zi cu zi, iar Perkins a reuşit să amintească aceste lucruri, evidenţiând cum o situaţie ce pare una rea poate avea un cu totul alt sfârşit.

Această carte a fost foarte plăcută, stilul autoarei fiind unul lejer şi accesibil cititorului. Acţiunea cărţii a fost plină atât de momente frumoase, vesele cât şi de momente opuse primelor menţionate, păstrându-se astfel un echilibru.

Desigur că cel mai mult mi-a plăcut de St. Clair Eh-ti-enne! Cărei fete nu i-ar plăcea? :)) Același lucru l-aș putea spune și despre relaţia ce se formează între Anna şi acesta. Mi-au plăcut călătoriile Annei prin Paris, descoperirile pe care aceasta le făcea la îndrumarea prietenilor, semnificaţia punctului zero, frica de înăţimi a lui Étienne, glumele făcute de Anna şi Étienne, străduirile Annei de a vorbi franceza

Escapadele Annei la cinematografele de a căror existenţă nu ştia, se numără printre momentele ei preferate, întrucât aceasteia îi face plăcere să se uite la filme şi să îşi noteze impresiile în carneţelul ei. Mi-a plăcut să o urmăresc pe aceasta, în mometele ei de scăpare de viața de zi cu zi, și m-am bucurat alături de ea de clipele de relaxare.

Fiecare personaj este dominat de o serie de temeri, temeri care fac ca multe momente frumoase să fie ratate sau mai bine spus, în acest caz, amânate. Autoarea ne subliniază faptul că ne putem expune adevăratele sentimente deoarece de multe ori chiar putem fi înţeleşi şi ajutaţi spre deosebire de momentele când am strânge în noi toate gândurile, afundându-ne cât mai mult în ele, fugind de fericirea pe care ne-o dorim cu adevărat.

Sunt multe momente în care personajele principale Anna şi St. Clair îl surprind pe cititor prin acţiunile lor, acţiuni care le ajută să evolueze, să se cunoască mai bine pe ele înseşi.

Printre cele 368 de pagini autoarea a inclus şi numeroase momente amuzante, replici hazlii, care m-au făcut să citesc şi mai cu interes fiecare paragraf în parte.

Recomand această carte! Chiar este un must pentru iubitorii acestui tip de carte. Nu este doar o carte pentru adolescenţi, întrucât sunt incluse şi elemente dificile din viaţă, autoarea surprinzând trăirile unor tineri abătuţi din diverse motive pe care destinul s-a decis să le pună în calea lor. Sunt numeroase învăţături ce se regăsesc în această carte, multe dintre ele ţinând de relaţia cu familia, cu prietenii, dar şi de propia persoană, de încrederea în sine, de găsirea unui scop în viaţă. Este o carte care se citeşte pe nerăsuflate, o carte pe care nu o poţi lăsa din mâini până nu o termini!

Citate:

“Camera e cufundată în tăcere. După un moment, mă răstogolesc înapoi. Încet, încet, îmi întind piciorul, până când talpa mea îi atinge glezna. Trage scurt aer în piept. Şi apoi zâmbesc, pentru că ştiu că acum îmi poate vedea expresia chipului prin întuneric.”

“Risc o privire, iar St. Clair mă priveşte şi el. Adânc. Nu s-a mai uitat la mine aşa până acum. Eu întorc prima capul, apoi simt că şi-l întoarce şi el, câteva momente mai târziu.
Ştiu că zâmbeşte, iar inima mi-o ia la galop.”

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris ! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi online, Libris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi la această librărie aproape orice carte vă doriţi.