Gen: Fantasy, Childrens, Young Adult, Adventure
Număr de pagini: 112
Format: Copertă Cartonată
Editură: Rao
Data aparitiei: Mai 2007
Cumpără de pe site-ul Libris

Sinopsis:

Simon, Jared si Mallory sunt trei copii obisnuiti, asa ca oricare dintre voi. Tatal i-a parasit si au fost nevoiti sa se mute intr-un loc uitat de dumnezeu, iar Jared nu scapa bine dintr-o belea, ca si intra in alta. S-ar parea ca lucrurile ar cam trebui sa se schimbe… Nici o grija, asa se va si intimpla! Habar n-au bietii de ei ce li se pregateste, caci cineva, nu se stie cine sau ce, incearca sa le schimbe viata. O poveste despre ce ti se poate intimpla daca vrei sa explorezi o casa veche si descoperi un pergament stravechi, caruia trebuie sa-i dai de capat…

Rating: 5/5

                    
Cartea Fantastica este prima din seria Cronicile Spiderwick. Această micuţă cărticică este una plină de elemente fantastice care m-au atras încă de prima dată când am auzit de serie.
Povestea îi urmăreşte pe cei trei fraţi, Jared, Simon şi Mallroy care, împreună cu mama lor, se mută într-o casă veche aflată într-un loc uitat de lume. Întrucât cei trei copii au fost părăsiţi de tatăl lor, fiecare simte o oarecare frustrare iar faptul că sunt nevoiţi să se mute într-o nouă casă nu le surâde prea mult. Încă de când păşeşte în casă, Jared aude nişte zgomote ciudate în pereţi, zgomote care se dovedesc ulterior a fi nu a unor veveriţe ci a unei creaturi cu o personalitate schimbătoare.
Mi-a plăcut această cărticică şi am considerat-o ca fiind foarte bună de citit la începutul vacanţei de vară deoarece este relaxantă şi te duce cu gândul la zilele copilăriei prin conţinutul său. Am considerat relaţia celor trei fraţi una normală, atât cu suişuri cât şi coborâşuri, însă nu mi-a plăcut atitudinea mamei lor dat fiind faptul că ea tinde mereu să îl învinovăţească pe Jared pentru fiecare lucru care se întâmplă.
Elementele fantastice prezente în cadrul acestei lecturi au fost binevenite, ele capturând şi mai mult atenţia cititorului. Cartea pe care Jared o găseşte într-o încăpere secretă a casei este cea care deţine multe răspunsuri la întrebările celor trei fraţi dar în acelaşi timp ea are să le deschidă ochii către o lume nevăzută. 
Cred că locul meu preferat de până acum ar fi camera secretă plină de mistere şi obiecte vechi care îi atrag atenţia lui Jared atunci când le vede pentru prima dată.
Ceea ce se află în carte le întrece imaginaţia copiiilor şi le deschide poarta către o viitoare aventură presărată de secrete.
Voi reveni cu recenzia următoarei cărţi din serie imediat ce voi apuca să o citesc. Până atunci staţi cu ochii deschişi căci nu se ştie ce secrete vă pândesc şi pe voi :D.
Puteţi găsi această carte la librăria online Libris ! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi online, Libris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi la această librărie aproape orice carte vă doriţi.