Festivalul Minazuki Matsuri

   
Cum îmi plac mie anime-urile aşa de mult şi, desigur, multe alte aspecte legate de Japonia şi Asia, am avut parte de curând (luna trecută), de un drăguţ eveniment. Cu toate că eram cu susul în jos căci licenţa mă pândea de după colţ şi nu mă lăsa să stau cu mintea limpede, am reuşit să ajung la un festival organizat la Muzeul de Marină din Constanţa (îi mulţumesc lui Sayuki pentru pont ;D).
Ziua era destul de călduroasă şi am ajuns acolo pe la ora 1, exact în momentul când se pregătea şi demonstraţia de Aikido. Ţin să precizez că acest festival avea în program următoarele activiţăţi: crearea de Origami, Lămpi Japoneze; demonstraţia de Aikido, Shodo (caligrafie), Manga, atelierul de Yukata.
Eu am prins doar atelierul de Origami în desfăşurare şi demonstraţia de Aikido. Atelierul de Origami era deschis pentru oricine (desigur, contra cost), şi cei participanţi erau ajutaţi, respectiv învăţaţi, să creeze diverse figurine din hârtie. Eu nu m-am înscris la atelier întrucât mai aveam şi alte treburi în ziua aceea însă am cumpărat o floricică mov-alb drăguţă drept amintire ^-^.
Am fost uimită să văd diversitatea şi multitudinea figurinelor expuse pe masa atelierului. Toate erau foarte frumoase! 😀 Le puteţi vedea mai jos alături de o poză din cadrul demonstraţiei Aikido (nici acolo nu am stat mult deoarece era foarte, foarte cald şi aglomerat, iar cât timp mă chinuiam să fac nişte poze o femeie m-a lovit de 3 ori cu sacoşa în cap în încercarea ei de a face poze :)) ).
Vouă vă plac astfel de evenimente? Aţi participat la vreunul până acum?
2017-09-08T20:56:15+00:00

Leave A Comment