“The Borrower Arietty” este un film animat produs în Japonia şi difuzat undeva prin 2010. La noi a apărut prin 2012, perioadă în care m-am bucurat şi eu de vizionarea poveştii lui Arietty, o fată de 14 ani care trăieşte împreună cu familia ei sub pardoseala unei case locuită de oameni.

Poate că vă întrebaţi cum ar putea trăi aceşti împrumutători undeva în adâncul pardoselii unei case. Ei bine, răspunsul este unul foarte simplu: Arietty şi părinţii săi sunt nişte fiinţe foarte mici, atât de mici că s-ar putea strecura prin orice crăpătură a casei!

Arietty şi familia sa sunt “borrowers”(împrumutători) şi îşi fac existenţa prin a împrumuta din lumea oamenilor mici obiecte sau alimente cărora nu le-ar observa lipsa.
Arietty ajunge la vârsta la care trebuie să înceapă să devină şi ea un împrumutător asemenea tatălui său, lucru de care ea este foarte bucuroasă. Bucuria ei este la scurt timp curmată deoarece, în urma unui incident, aceasta este văzută de cei de care împrumutătorii se ascund: de oameni.

Arietty îl cunoaşte pe Shou, un om, iar acest lucru îi dă vieţii ei o anumită sclipire. De aici lucrurile iau o altă întorsătură iar Arietty trebuie să facă o alegere importantă pentru ea şi familia ei. Despre ce alegere este vorba şi despre secretul lui Shou veţi afla numai prin vizionarea filmului :D!
 Mi-au plăcut foarte mult personajele, atât cele umane cât şi animăluţele prezente, mai ales pisica :D!
 Lumea văzută în miniatură a fost una superb creată, fiindu-ne prezentate anumite aspecte pe care ochiul uman nu le ia în seamă de cele mai multe ori.

Puteţi vedea în continuare măiestria cu, care au fost creat acest film animat. Natura îşi joacă un rol foarte important în cadrul acestuia, fapt ce poate fi remacarcat în pozele de mai jos.
                          
Nota: 5+/5


Tip: Film Animat
Episoade: 1
Status: Difuzat pe 17 Iulie 2010
Producători: Studio Ghibli, Walt Disney StudiosL
Regia: Hiromasa Yonebayashi
Bazat pe: The Borrowers de Mary Norton

Gen: Fantasy

Durată: 1 h 34 min

Actori: Mirai Shida, Ryunosuke Kamiki, Shinobu Otake, Keiko Takeshita, Tatsuya Fujiwara, Tomokazu Miura, Kirin Kiki

Muzică: Cécile Corbel