Gen: Young Adult, Paranormal, Angels, Fantasy, Romance
Număr de pagini: 272
Format: Copertă Cartonată
Limba: Română
Editura: Litera
Cumpără de pe Libris

Sinopsis:
Pentru Nora Grey, dragostea nu face parte din plan. Nu s-a îndrăgostit niciodată de vreun băiat, în ciuda eforturilor depuse de Vee, prietena ei cea mai bună. Dar zâmbetul şăgalnic şi ochii pătrunzători ai lui Patch o atrag mai presus de orice raţiune. Patch pare să se afle oriunde este şi ea şi pare să o cunoască mai bine decât prietena ei cea mai bună, iar Nora nu se poate decide dacă să-i cadă în braţe sau să fugă din calea lui cât mai departe. După o serie de întâmplări înspăimântătoare, tânăra se găseşte prinsă într-un joc al răzbunării unde nimeni nu este ceea ce pare a fi, taberele se schimbă şi ascund secrete periculoase. În mijlocul unui străvechi conflict între nemuritori şi îngerii căzuţi, Nora trebuie să-şi înfrunte temerile şi să lupte pentru viaţa şi dragostea ei, iar o alegere greşită o poate costa viaţa.
Rating: 2/5

Nu ştiu cum se face că în ultima vreme simţurile mele dpdv al cărţilor bune sunt slabe. Cred că sesiunea a fost de vină în principal :D.
Am decis să citesc Îngerul Nopţii de Becca Fitzpatrick după ce am auzit foarte multe păreri bune. Ei, se pare că, după Supranatural, m-am mai împotmolit şi în alte pagini care nu mi-au fost menite.

Plusurile aceste cărţi ar fi faptul că se citeşte repede, că pare interesantă ÎNSĂ mi se pare o amestecătură de Twilight cu… ceva… Nu prea ştiu cum să mă exprim(se pare că după sesiune nici nu mai ştiu să vorbesc) dar această carte m-a dezamăgit destul de mult.

Nora îl cunoaşte pe misteriosul Patch la… ora de biologie(Twilight *coughcough*) şi pe aceasta o intrigă faptul că el este un… băiat rău? Înţeleg că unelor fete le-ar putea place băieţii mai duri însă ceva mă face să cred că mintea Norei este una foarte ciudată.

Autoarea ne oferă o scurtă explicaţie cu ceea ce pare a-i fi stârnit Norei atracţia pentru pericol: momentul când o rudă de a ei(nu mai ştiu dacă era verişorul ei sau nu), în joaca lor de copii, îi propune Nore să.. lingă un ciob o_O. Acela a fost primul semn care m-a făcut să înţeleg că personajul Nora este straniu.

Cu toate că îi minte pe cei din jur că nu îl place, în prima ocazie pe care o are mai are un pic şi deja ai senzaţia că ei sunt un cuplu.

Acţiunea se derulează mult prea repede dpdv al “relaţiei” celor doi, fapt care nu mi-a plăcut deloc. Cu toate că între ei nu există o adevărată relaţie, Nora se înroşeşte la fiecare gând pe care îl are desre Patch şi, atunci când acesta ajunge la ea acasă, Nora mai are puţin şi sare pe Patch.

După ce începe să creadă că Patch este un înger, Nora merge să facă o cercetare pe internetul (Twilight again) care îi face gândirea şi mai înceţoşată. Nu că ar fi gândit prea bine până atunci. După o serie de descoperiri aceasta intră la bănuieli negative când vine vorba despre Elliot(nu vă voi ameţi prin a spune cine este însă acum realizez că am mai găsit o asemuire cu Twilight! numele de Elliot). De-a lungul acţiunii Nora tinde să oscileze rapid între a-l bănui pe Patch de orice rău se abate asupra/ în jurul ei fapt care mi s-a părut extrem de ciudat. Am înţeles că autoarea a încercat să îl facă pe Patch misterios, îngerul din umbră, iar pe Nora mieluşelul inocent care este atras de pericol însă nu cred ca a ieşit decât o amestecătură.

După cum am mai spus, cartea te ţine destul de prins în lectură dar cred că am simţit acest lucru pentru simplul fapt că doream să aflu ceva care ar fi putut creşte valoarea acestui volum. Dezamăgire totală.

Iar ca să fie totul şi mai frumos, Patch îi poate citi gândurile Norei. Nu ar fi fost acest lucru o problemă însă el are parcă o plăcere în a o chinui pe Nora şi a o face să vadă numai ce vrea el. Tipul sexy şi rău este un sadic care îi urmăreşte gândurile şi faptele Norei. Oh, dar am precizat şi că a dorit să o omoare într-un anumit moment(veţi afla când, dacă veţi încerca să citiţi cartea)? Dar acest amănunt nu mai contează. Se trece peste tot în dragoste.. :)) Dacă asta poate fi numită dragoste.

Şi în timp ce scriu, din ce în ce mai mult, mă mănâncă palma să mai scad din nota acestei cărţi. Dar voi fi cuminte şi nu voi modifica. Cel puţin nu de data asta. Poate că volumul 2 îmi va plăcea mai mult însă cred că sunt slabe şanse.

Ştiu că multor persoane le-a plăcut această carte însă fiecare are gusturile lui. De la o vreme am început să fiu mai picky şi să nu mai trec cu vederea peste anumite aberaţii care apar în cărţi. De cele mai multe ori, cărţile ar trebui să ne înveţe ceva câtuşi de puţin. După ce am citit Îngerul nopţii nu mi s-a creat decât o senzaţie acerbă de repulsie faţă de anumite propoziţii aruncate la întâmplare de unii autori. Dacă ar citi un copil aşa ceva, nu cred că ar şti ce să înţeleagă. Şi cum generaţiile noi nu prea mai ştie să gândeşte cine ştie… poate vor încerca şi ei să lingă câte-un ciob de la doamna Fitzpatrick căci aşa se concepe mai nou.

O încercare eşuată de a combina îngerii cu Twilight a dus la apariţia acestei serii. Mare fie-mi mirarea dacă nu voi mai întâlni şi în volumul 2 vreo frază care să mă ungă la suflet. I-am dat o amărâtă notă de 2/5(care în mintea mea se transformă încet încet în una şi mai mică) căci nu sunt aşa rea, şi am apreciat anumite încercări ale autoarei de a-şi răstălmăci gândurile.

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris ! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi online, Libris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi la această librărie aproape orice carte vă doriţi.

Citate:

“Patch avea prosopul înfăşurat în jurul taliei şi s-a aşezat lângă mine pe pat. Salteaua s-a lăsat sub greutatea lui. // -Pari îngrijorată, a remarcat.
-Suntem prinşi într-un motel împreună.
-Şi?
-Pe o scară de la unu la zece, chestia asta mă face să fiu agitată cam de nouă şi jumătate.”

“-Salut. Eu sunt Nora.
Ochii lui m-au sfredelit. Erau atât de negri, că nu puteai distinge pupila de iris. Un colţ al gurii i s-a ridicat; nu era un zâmbet prietenos, dimpotrivă, era un zâmbet care nu promitea nimic bun.”