Cum am ajuns şi în 2013, am decis să mai adaug anumite rubrici în acest an, rubrici pe care le vroiam de mai mult timp pe blog însă nu avusesem tragerea de inimă 100% şi poate că nici timpul (nu că acum am mai mult timp liber, din contră!). 

Voi începe această rubrică cu un anime pe care l-am văzut de curand la recomandarea unui amic.

 
Anime-ul o surprinde pe Hotaru în plin plan, o fetiţă care, aflată în vizită la o rudă de a sa, se rătăceşte în pădurea aflată în apropiere. Zvonurile cum că pădurea ar fi “bântuită” de spirite se adeversc în momentul în care Hotaru este găsită în pădure de un spirit pe nume Gin. Acesta o ajută pe fetiţă să îşi găsească drumul spre casă dar nu înainte de a îi dezvălui acestea un lucru foarte interesant: el nu trebuia să fie atins de niciun om!

Hotaru, aflată în vacanţa de vară, revine şi în următoarele zile în pădure pentru a-l vedea pe Gin. Acelaşi lucru are să îl facă şi în următoarele veri când revine în acest loc.

Cu fiecare an trecut, Hotaru creşte vizibil însă Gin rămâne la fel.
Momentele petrecute de cei doi sunt de neuitat. Atât de simple, acestea te fac să priveşti cu plăcere fiecare scenă.
Amuzamentul este prezent la fiecare pas însă, după ce Hotaru ajunge cam la aceeaşi vârstă cu Gin, atmosfera anime-ului se schimbă, cei doi devenind din ce în ce mai apropiaţi.

În una din seri, Gin o invită pe Hotaru la festivalul spiritelor care se ţine în secret în pădure.
Aceştia se distrează de minune şi se bucură spre final de nişte artificii minunate.
Sfârşitul anime-ului este trist dar şi minunat în acelaşi timp. Nu vă voi spune cum se sfârşeşte (cu toate că vreau!!) ci vă voi lăsa imaginaţia să îşi facă simţită prezenţa până veţi apuca să vedeţi anime-ul (pentru cei doritori, desigur).
Mi-a plăcut foarte mult stilul în care este desenat anime-ul. Îmi amintea de Natsume Yuujinchou şi am alfat după că sunt înrudite oarecum ;D
Coloana sonoră a fost absolut superbă! Nu mă mai satur ascultând câteva melodii apărute de-a lungul anime-ului.

Preferata mea este: Natsu wo Miteita 😀 
Concluzia: Este un anime foarte frumos şi reuşit pe care îl recomand cu, căldură tuturor iubitorilor de anime-uri şi nu numai.

Cu siguranţă voi dori să îl revăd, cel mai probabil într-o zi călduroasă de vară (că tot se petrece acţiunea în timpul verii).
                         
Nota: 5+/5Anime film Directed by Takahiro Omori Produced by Shuko Yokoyama Music by Makoto Yoshimori Studio Brain’s Base Released : September 17, 2011 Runtime: 44 minutes