RECENZIE
HEX HALL de Rachel Hawkins

Auzisem de această serie apărută în străinătate şi eram oarecum entuziasmată (nu mă interesasem foarte mult de subiectul ei). Dezamăgirea a apărut când am văzut coperta aleasă de cei de la Litera (o preferam cu mult pe cea din străinătate) INSĂ! după ce am citit cartea pot spune că această coperta este mult mai potrivită pentru primul volum din Hex Hall!!

În prima jumătate a cărţii lectura a fost oarecum copilăroasă pentru mine(fapt pentru care am asociat coperta românească mai bine cu, conţinutul) fapt pentru care în mintea mea erau multe semne de întrebare legate de popularitatea acestei serii. A doua jumătate a cărţii a echilibrat cu mult cele petrecute în prima parte, făcându-mă să citesc cu mult mai mult interes.

Urmărind-o pe Sophie, nu ştii exact prin ce peripeţii are să treacă sau care îi sunt adevăraţii duşmani. Mi-a plăcut că a doua jumătate a cărţii a reuşit să mă surprindă cu anumite lucruri la care nu m-aş fi gândit din prima! Nu a fost previzibil sfârşitul primului volum (exceptând mici amănunte) lucru pentru care am fost mulţumită.

Foarte mult mi-a plăcut partea în care elevele trebuie să îşi creeze rochiile pentru bal (simţeam aşa o atmosferă plăcută ca cea creată de seria HP). Sunt câteva momente în capitolele cu pricina care chiar m-au amuzat :D.

Nu mi-a plăcut prea mult de colega de cameră a Sophiei însă cel mai mult m-a deranjat grupul de fete vrăjitoare care poate că a căpătat ce a meritat (ce rea sunt) !

Relaţia dintre Archer şi Sophie este una foarte ciudată şi oricum ai drege-o parcă nu îi poţi da de cap!

Stilul autoarei este un pic copilăresc pe alocuri însă Hex Hall este o lectură extrem de plăcută care din când în când te surprinde cu câte un detaliu interesant.

Sper ca volumul 2 să fie şi mai interesant. Nu este o serie pe care o adaug în top-ul meu însă sunt curioasă de ceea ce are să se întâmple în continuare!Hex Hall mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult!
După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi.
Citate:

“Cuvintele lui m-au durut. Nu-mi trecuse niciodata prin minte că eram diferită, că majoritatea copiilor Prodigium creşteau în familii în care ambii părinţi erau ca ei. Şi unii copii de aici nu interacţionaseră aproape deloc cu oamenii după ce îşi căpătaseră puterile. În ciuda îndoielilor care începuseră să-mi dea fiori, am dat să mă apăr: 

 – Da, dar…” 

“Deasupra noastră, uşa scoase scâncetul ei sinistru, şi amândoi am sărit în picioare simţindu-ne vinovaţi de parcă ne-ar fi prins cineva giugiulindu-ne sau ceva de genul ăsta.

Brusc, în minte îmi apăru o imagine cu mine şi Archer sărutându-ne pasional, lipiţi de unul dintre rafturi, şi am simţit cum dogoarea din obraji îmi cuprinde şi restul corpului. Fără să vreau, m-am uitat la buzele lui. Când am ridicat ochii, am văzut că se uita la mine cu un aer complet imprenetrabil.” 

Notă: 4-4.5/5
Număr de pagini: 254
Format: Hardback
Limba: Română
Editura: Litera