Gen: Distopie, Young Adult, Romance, Aventură
Număr de pagini: 320
Format: Hardback
Limba: Română
Editura: Litera
Data apariţiei: Iulie 2012

Sinopsis:

In cautarea unui viitor care s-ar putea sa nu existe si obligata sa decida alaturi de cine vrea sa traiasca, Cassia calatoreste in Provinciile Exterioare, pe urmele lui Ky  rapit de catre Societate si trimis la moarte sigura, doar ca sa descopere ca el a evadat, lasand insa mai multe indicii.
Cautarea aceasta o face sa puna la indoiala tot ce are mai scump chiar atunci cand descopera sclipirile unei alte vieti dincolo de granita. Dar cand Cassia este aproape sigura de viitorul ei alaturi de Ky, o invitatie de a se alatura revoltei, o tradare neasteptata si o vizita-surpriza din partea lui Xander care ar putea detine cheia Rebeliunii si a inimii Cassiei schimba din nou cursul jocului.

La marginea Societatii, acolo unde raspantiile ingreuneaza drumul, nimic nu este asa cum te-ai astepta sa fie.

                    
Notă: 5/5

Continuarea volumului Legăminte este una foarte bună. Nu consider volumul 2 mai bun decât primul însă este unul frumos şi plin de întorsături de situaţie.
Cassia reuşeşte să fugă alături de Indie, una dintre colegele ei, şi pleacă în căutarea lui Ky, riscându-şi viaţa în Vale. Cei 2 se reunesc însă se pare că multe lucruri se întâmplă într-un timp scurt, Ky minţind-o pe Cassia, dar numai pentru a o proteja. Totul devine şi mai confuz pentru protagonistă atunci când află cum că Xander ar avea un anume secret pe care numai el i-l poate dezvălui. Care este secretul lui Xander şi ce se întâmplă după reuniunea lui Ky şi Cassia puteţi afla doar citind Răspântii.
312 pagini de citit şi parcă nu au fost îndeajuns de multe! Se întâmplă atât de multe lucruri dar de fapt mult prea puţine. Mi-a plăcut evoluţia personajelor însă am fost puţin dezamăgită atunci când Cassia l-a privit pe Ky parcă cu…alţi ochi. Toate ca toate, acţiunea este simplă dar şi îmbârligată în acelşi timp, personajele secundare îşi fac şi ele apariţia, secretul lui Xander apare de te miri unde şi rămâi mască pentru o clipă. Bombardamentele din prima parte a cărţii parcă nu se mai terminau şi tot aşteptam să înceapă “adevărata acţiune”.
Condie este la fel de lirică şi scrie la fel de frumos ca şi în primul volum însă pot declara că volumul 1 este cel de care m-am îndrăgostit cu adevărat deoarece acolo se întâlneau Ky şi Cassia sus pe deal, acolo parcă era inocenţa tuturor sentimentelor lor. Volumul al doilea este mai dur faţă de primul, personajele sunt supuse la încercări mult mai grele, atât fizic cât şi sufleteşte.
Mi-a plăcut faptul că şi Ky reuşeşte să se deschidă mai mult către Cassia în cele din urmă. <3
Multă lume a fost dezamăgită de această continuare însă eu o consider doar diferită de primul volum însă pentru unii diferit înseamnă mai rău. Mie mi s-a părut un diferit-bun. :]
Aştept ultimul volum al seriei…cel care va pune capăt tuturor întrebărilor mele şi a celorlalţi.
Legat de copertă, vreau să spun că o iubesc pe cea de la noi. <3 Mi se pare mult mai frumoasă decât cea din străinătate. Mulţi nu sunt mulţumiţi de faptul că nu au fost păstrate copertele originale însă mie mi-au plăcut alegerile făcute de cei de la Litera. Sunt tare curioasă cum va arăta coperta ultimului volum!!!
În încheiere nu pot spune decât: citiţi această serie! Se merită! Recomandată mai ales celor care visează cu ochii deschişi. Lirismul lui Condie este superb. ^^


Citate:

Chipul îi e palid în întunericul casei abandonate. Din cerul de deasupra cade ploaia, şi eu mă gândesc la ninsoare. Picturi făcute cu apă. Poezii respirate printre săruturi. Prea frumos ca să dureze.

dar pe acesta l-aş numi / o noapte, / acea noapte / când am permis lumii să fie doar tu / şi doar eu.

Răspântii mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult!

După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi.