RECENZIE
FIOR(lupii din Mercy Falls) de Maggie Stiefvater


După luni de gândit dacă să mă apuc de această serie, am ajuns în sfârşit să citesc prima carte, Fior.
Pot spune că este foarte frumoasă şi merită citită de cei care doresc să se piardă prin paginile unei cărţi cu o poveste de dragoste frumoasă.

Nu prea aveam o atracţie pentru cărţile cu lupi însă aceasta parcă mi-a deschis apetitul.

Mi-a plăcut foarte mult cum pe lângă elementele mai ciudate acţiunea se petrece în mod normal, personajele principale participând la acţiuni tipice oricărei persoane.

Relaţia dintre Sam şi Grace este una foarte frumoasă şi suferinţa lui Sam te face să îl îndrăgeşti din ce în ce mai mult <3

Prima jumătate a cărţii mi-a plăcut cel mai mult, cea de-a doua jumătate fiind niţel mai dură însă sfârşitul cărţii a compensat tot <3

Autoarea are un stil frumos de a scrie, lejer chiar, ea descriind micile jocuri dintre Sam şi Grace într-un stil foarte drăguţ.

Ce nu mi-a plăcut la această carte…. scenele mai dure ca să zic aşa şi trecutul lui Sam însă nu pentru că nu ar fi fost povestite de autoare într-un mod ok ci pentru că nu sunt genul meu.

Am crezut că voi termina cartea foarte repede (având în vedere că în primele 2 zile deja trecusem de 100 de pagini citite) însă am tot tras de ea, ca să mai am ce savura :)).

Fior mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult!
După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi.

Citate:

Am închis ochii, lăsând pe dinafară privirea ei însufleţită şi amintirea trupului meu de lup, şi m-am gândit, în schimb, la Grace, care rămăsese acasă. Nimic din experienţa mea de lup nu s-ar fi putut compara vreodată cu senzaţia mâinii lui Grace într-a mea. Am întors imediat acest gând în minte, formând versuri. “Tu eşti pielea în care mă îmbrac / vara-iarna-toamna mea / Sar să te urmez / această pierdere e suberbă.”

Fără să aştepte, îşi apăsă mâna peste pleoapele mele, închizându-le pentru mine. Am simţit cumse adânceşte fotoliul când s-a strecurat lângă mine, am auzit sunetul inexplicabil de tare al copertei care se deschide, paginile din interior frecându-se una de alta în timp ce le întorcea. 


Notă: 5/5
Număr de pagini: 377
Format: Hardback
Limba: Română
Editura: Rao


Şi melodia superbă a lui Sam pentru Grace <3<3<3