Am luat leapşa de la Rose – Addicted to Books


1. Când citiţi, pentru a marca locul unde aţi rămas cu lectura, folosiţi semne de carte sau îndoiţi paginile?
Nu aş îndrăzni să îndoi o carte :)) După ce că sunt extrem de atentă când cumpăr o carte ca să nu fie îndoită, ar fi culmea să îndoi paginile. Am diverse semne de carte pe care le folosesc. Multe vin împreună cu fiecare carte în parte, altele sunt cu desene primite de la prieteni.

2. Aţi primit în ultimul timp o carte drept cadou şi dacă “da” care a fost aceasta?
Cadou nu am primit nicio carte de…multă vreme. Doar eu ce am mai apucat să îmi cumpăr/să câştig.

3. Citiţi în baie?
Citesc oriunde 😀 Asta include şi baia :))

4. V-aţi gândit vreodată să scrieţi o carte şi dacă “da” care ar fi fost aceasta?
Cred că majoritatea persoanelor care devorează cărţi simt nevoia să scrie la rândul lor. M-am apucat să scriu câteva cărticele cu ceva timp în urmă… ceva mai mult C: Dar nu le-am dus la bun sfârşit. Una din ele se numeşte Cartea Misterelor. Sper să o pot relua la vară, imbunătăţind-o.

5. Care este cartea preferată?
Hm… Seria Harry Potter. Childhood memories <3 ~~

6. Vă place să recitiţi unele cărţi şi care ar fi acestea?
Nu obişnuiesc să recitesc cărţi pentru simplul fapt că timpul nu îmi permite însă m-am apucat anul trecut să recitesc Fableheaven în engleză pentru că nu mai ţineam minte exact ce se întâmplă şi aş fi vrut să citesc vol 2 după. Iar acum aş vrea să recitesc Punte spre Terabithia(beautiful story). Simt că vreau sa visez cu ochii deschişi multă vreme de acum în colo.

7. Ce părere aţi avea de o întâlnire cu autorii cărţilor pe care le apreciaţi şi ce le-aţi spune?
Ar fi genială o întâlnire de acest fel! Cred că ar fi emoţionantă întlnirea, plină de magie şi discuţii infinite! Întrebările şi părerile ar apărea în momentul când pornim discuţia. Chiar nu aş ştii acum ce aş putea să îi întreb!

8. Vă place să vorbiţi despre ceea ce citiţi şi cu cine?
Îmi place să povestesc multor persoane despre ceea ce citesc(doar dacă citesc ceva care îmi place foarte mult şi mi se pare interesant). Însă nu am mulţi cititor prin preajmă. Însă mă bucur că sunt niscai persoane cărora le pot povesti una două C: Mă bucur că prietena mea cea mai bună este şi ea o cititoare.

9. Care sunt motivele care vă determină să alegeţi o carte pe care să o citiţi?
Ştiu că nu ar trebui dar de multe ori mă orientez după coperta! E trist când văd că multe cărţi au coperţi nu tocmai reuşite. Ele fiind cam primele care ne deschid portiţa către interiorul cărţii, ar trebui să ne încânte mereu! Desigur, mai sunt şi gusturile împărţite care nu se discută.
Iar apoi… descrierea cărţii mă mai interesează. Eventuale recenzii dar mai greu aşa căci fiecare are o părere diferită.

10. Care credeţi că este o lectură “obligatorie”, o carte pe care cineva trebuie să o citească?
Nu cred că există aşa numita lectură obligatorie. Mi se pare absurd ca un om să fie obligat să citească ceva care eventual ar putea să nu îi placă. Poţi încerca o carte pentru a vedea cum e dar nu să fi obligat să o citeşti. 
Singura obligaţie a unui om ar fi să pună mâna pe abecedar la o vârstă fragedă şi să înveţe să citească. Apoi, fiecare îşi găseşte carţile preferate. Dar desigur, să fie şi deschis la a citi respectivul individ.

11. Care este locul preferat pentru lectură?
Îmi place mult să citesc în maşină, când sunt pe drum. Nu am mai mers la drum lung de ceva vreme şi mi-ar plăcea să merg undeva curând şi alături să am nişte cărţi. Şi în aer liber, într-un loc inverzit şi liniştit se poate citi de minune. Şi o bibliotecă cred că ar fi un loc simpatic!

12. Când citiţi ascultaţi muzică sau lecturaţi în linişte?
Uneori, nu mereu. Deobicei ascult melodii cântate la pian ❤

13. Vi s-a întâmplat să citiţi cărţi în format electronic?
Nu foarte mult. Doar începuturile câtorva cărţi.

14. Citiţi numai cărţi cumpărate sau şi pe cele care sunt împrumutate?
Obişnuiesc să îmi cumpăr cărţi. Rar de tot împrumut dar nu mă deranjează. Dacă e să îmi placă mult cartea respectivă o cumpar! 


Dau leapşa mai departe către : BibliophileMystery , Booktown Lover , Aripi de Hârtie
Şi tuturor celor care doresc să o preia C: