Bună, drag vrăjitor! Știu că în aceste zile căldura nu îți dă pace așa că m-am gândit să îți ofer niște idei vrăjitorești care să îți permită să te relaxezi și să nu te plictisești prea mult în vacanța de vară.

Pentru că pe 26 iunie 2017 s-au împlinit 20 de ani de Harry Potter, am zis să mai serbăm împreună încă o dată acest moment magic. Fiind un fan al seriei HP, îmi place des să revin la filmele din serie, la cărți și la diverse obiecte vrăjitorești care îmi fac ziua mai frumoasă.

Ca să fii și tu în ton cu febra Harry Potter, te invit să citești cele 10 idei vrăjitorești care te pot însoți în zilele în care nu știi ce să faci.

1. Colecționează obiecte vrăjitorești

Probabil că una dintre activitățile mele preferate este de a colecționa diverse obiecte ce țin de sfera Harry Potter. Cu toate că există numeroase obiecte HP, eu nu am chiar așa de multe, însă mă bucur foarte mult de cele pe care le am.

Consider că în colecția mea abundă mai mult cărțile HP. Le am în diverse ediții (aniversare, de colecție, vechi, noi) și alături de ele am cărți auxiliare pentru serie sau alte cărți care sunt legate de Harry Potter.

Carnețelele, caietele, bufnițele, cănile, cărțile de joc și albumul cu stickere sunt alte câteva nebunii pe care le-am adăugat la colecția mea și vi le recomand cu mare drag! ^_^

2. Cărțile de joc, bune pentru magie

Când te plictisești cu un prieten, poți scoate din dulap cărțile de joc cu Hogwarts și să te distrezi de minune! Întotdeauna mi-au plăcut jocurile de cărți de joc, fapt pentru care am tot strâns diverse seturi de cărți de joc de-a lungul timpului. Desigur, setul cu Hogwarts este o adiție nouă de care mă bucur mult și este plin de magie.

Dacă ești singur acasă, tot te poți distra cu un set de cărți de joc. Mie îmi plăcea foarte mult să învăț diverse trucuri magice cu cărțile de joc și mai apoi le prezentam familiei sau prietenilor, ha ha!

3. Scrie citate și idei într-un notebook HP

Atunci când sunt într-o librărie sau pe internet și găsesc agende și jurnale drăguțe mă mănâncă rău palma să îmi cumpăr și eu ceva nou (cu toate că am deja multe carnețele). Notebook-ul Hogwarts este ultima mea adiție în materie de papetărie și mi se pare foarte tare!

Este un fel de caiet unde îți poți nota toate ideile magice și vrăjile care te vor ajuta să supraviețuiești în acest an. Când au apărut jocurile cu HP, îmi făcusem un caiet unde îmi notam informații despre poțiuni și desenam diverse wizard cards! Era o nebunie totală la vremea aceea iar eu mă adâncisem foarte mult în lumea vrăjitorilor. Cu toate că acum nu îmi mai notez vrăji, nu m-am detașat de magia de la Hogwarts absolut deloc.

Încă nu știu sigur ce voi scrie în noul meu notebook Hogwarts, dar deja am fost creativă pe primele pagini: mi-am printat niște imagini vrăjitorești pe care le-am lipit cu grijă și apoi mi-am notat două citate care îmi plac! Poți face și tu la fel pentru a decora unele pagini din caietul tău vrăjitoresc. 😁

4. Personalizează un caiet ca să devină magic

Poate că nu găsești un notebook cu HP (la Diverta au caietul Hogwarts la un preț accesibil), însă poți folosi un caiet vrăjitoresc pentru ideile tale. Dacă nu ai decât un caiet simplu la îndemână, îl poți personaliza după bunul plac. Folosește-te de stickere, imagini printate, citate și orice îți vine prin minte. Imaginația ta te va ajuta să îți creezi caietul perfect!

5. Pregătește-ți cana cu ceai sau băuturi reci

Vara este prea cald, iarna este prea frig, însă cana travel Harry Potter îmi este mereu la îndemână. Fiind o cană de tip termos, o pot folosi pentru a păstra lichidele fie calde, fie reci. Înainte de a porni în treaba zilei sau în clipele în care mă relaxez, îmi pun un suc rece sau un ceai în termosul Harry Potter.

Lichidul rămâne la o temperatură optimă și mă pot bucura de băutura mea preferată pentru mai mult timp! Mai am și o cană normală cu Harry (de la Books Express) însă va trebui să recunosc că pe biroul meu mereu sunt 2-3 căni, ups! Una pentru apă și cealaltă pentru suc sau ceai. 😅

6. Uită-te la filmele Harry Potter

Cu o cană în mână și poate cu ceva de ronțăit alături, poți să te apuci să vizionezi filmele Harry Potter. Dacă ești fan mare al seriei și ai timp liber, poți face chiar un maraton de film! Eu nu prea fac maratonuri într-o singură zi, ci prefer să văd cam 2 filme pe zi și restul în zilele care urmează, în funcție de cum îmi permite timpul. ^_^

7. Răscolește prin cufărul cu amintiri

Întotdeauna mi-a plăcut să cotrobăi prin cuferele cu amintiri, iar una dintre amintirile mele vrăjitorești o reprezintă un carnețel mic cu Harry Potter, pe care îl am din tabără (clasa a 3-a I think), și un album cu stickere Harry Potter și Prizonierul din Azkaban. Acest album l-am achiziționat în generală și, alături de prietena mea, cumpăram pachețele cu stickere pe care le lipeam după orele de meditație (ce vremuri!).

Era o adevărată magie să colecționăm stickere cu Harry Potter și să facem schimb de dubluri atunci când era cazul.

8. Recitește cărțile Harry Potter

Vacanțele sunt ideale pentru a reciti seria de cărți Harry Potter! Ce poate fi mai magic de atât (wait, nu răspunde!)? Având mai multe ediții pentru cărțile HP, mă simt ca un hoarder-vrăjitor care tot strânge diverse cărți HP sau care au legătura cu lumea magică.

Primele cărți pe care le am sunt, desigur, cele de la editura Egmont. Mi-a plăcut foarte mult să citesc seria HP și a fost o deschizătoare de lectură pentru mine. Între timp am mai adăugat volumul 3 în engleză, într-o ediție paperback de la Bloomsbury, 3 cărți auxiliare (The tales of Beedle the Bard, Quidditch through the Ages x 2, Fantastic Beasts and where to find them), Harry Potter and the Cursed Child, Fanastic Beasts and Where to find Them. The original screenplay, HP 1+2 în edițiile ilustrate și Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Ravenclaw edition.

Sunt multe, nu toate de pe piață (mai sunt o grămadă!), însă mă fericesc de fiecare dată când le privesc sau le răsfoiesc. Probabil voi mai adăuga și altele pe viitor, însă nu este grabă sau urgență. 🦉

9. Desenează-ți personajele preferate

Pe o foaie simplă sau într-un sketchbook, poți să te apuci să îți reproduci personajele preferate de la Hogwarts. Eu am ales de pe internet o poză cu Harry, Ron și Hermione pe care am reprodus-o pe cât de bine am putut. Am trasat conturul cu un creion mecanic iar apoi am folosit un liner negru rezistent la apă.

Cu guma de șters am șters rămășițele de creion iar apoi am trecut la colorat. M-am folosit de niște markere pe bază de apă de la A&G și Tombow. Puteți să folosiți și markere pe bază de alcool, acuarele sau creioane colorate! Experimentați pe cât de mult posibil! ⭐⭐⭐

10. Colorează într-o carte de colorat

Nu în ultimul rând, orice fan Harry Potter ar trebui să se destreseze colorând într-o carte de colorat cu tematică magică. Eu am una micuță, de tip carte poștală, și am ales să colorez un desen cu dementori. Având paginile extrem de groase, această carte de colorat este rezistentă la orice mod de colorare pe care îl alegeți.

Această carte de colorat a apărut și în limba română la Editura Arthur, însă este în varianta normală, format mare. De la aceeași editură mai puteți găsi o altă carte de colorat HP, dar și una cu Animale fantastice și unde le poți găsi.

Reduceri la Diverta

Sper că v-au plăcut cele 10 idei pe care vi le-am sugerat pentru a serba magia de 20 de ani de Harry Potter, și dacă sunteți interesați de mai multe produse cu tematică vrăjitorească, le puteți găsi la Diverta. Aceștia au des redueri, așa că puteți profita de ele pe site sau în magazine.

Am găsit la ei termosul Harry Potter, cărți de joc, căni felurite, suport pentru cană, pușculițe, cărți de joc, insigne, lanțuri, cărți și multe alte nebunii ce țin de sfera magiei. Puteți să le cercetați și voi în magazine sau pe site pentru că sunt foarte faine pentru un fan Harry Potter. 🦉

10 idei vrăjitorești pentru fanii HARRY POTTER ⭐