Acum câteva luni am cumpărat de la Kaufland un ceai fructat de la firma English Tea Shop. De foartă multă vreme doream să testez ceaiurile din această serie, întrucât le văzusem prin mai multe magazine, iar cutiuțele simptice în care veneau ambalate îmi făceau cu ochiul.

Am observat că foarte multe dintre ceaiurile din care puteam alege conțineau ceai verde sau negru, iar eu doream unul fructat simplu. Până la urmă am găsit ceaiul Pomegranate Tea, un ceai rooibos care conține note de măr, hibiscus, zmeură, măceșe, rodie.

Am fost mulțumită de ingredientele regăsite, și nu a durat mult până când am testat ceaiul. Mi-a plăcut că în interiorul cutiei am regăsit două pungi închise ermetic, fiecare conținând câte 30 de pliculețe de ceai.

Ingrediente:  ceai Rooibos, hibiscus, măceșe, bucăți de măr, bucăți de zmeură, și bucăți de rodie cu aromă de rodie

Mod de preparare:
CEAI FIERBINTE: se folosește un pliculeț de ceai la 200 ml de apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat 5-6 minute. Se adaugă zahăr după preferință.
CEAI CU GHEAȚĂ: se folosesc 6 pliculețe de ceai la 500ml de apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 5-6 minute. Se adaugă apoi 500ml de apă caldă. Preparatul se pune la frigider și se servește după preferință cu gheață și zahăr.

Eu am folosit 2 pliculețe la o cană mare de ceai, și după ce s-a răcit un pic ceaiul, l-am testat. Nu a fost aromat, cum mă așteptam, și am fost un pic dezamăgită. Îndulcit, și cu niște lămâie alături, are un gust ok, însă mie îmi plac ceaiurile care sunt parfumate, și un pic acrișoare de la sine.

Poate celelalte ceaiuri din gama aceasta sunt mai gustoase, însă mă bucur oricum că am rămas acum cu această cutie faină, în care îmi țin alte pliculețe de ceai. 🙂

Când am savurat ultimele dăți acest ceai, am avut alături Frumoasa adormită și fusul de Neil Gaiman, o repovestire ciudățică și un pic creepy a basmului cu Frumoasa adormită. Ilustrațiile faine și povestea sunt numai bune de citit în această perioadă. Recomand!

Voi ce ceaiuri și cărți ați mai descoperit? Ați testat ceaiurile de la English Tea Shop? Îmi puteți recomanda vreunul?