Apărută pe 25 martie 2016 la LEX Comics
Număr de pagini: 98
Vâsta: 16 ani +
LEX Comics Facebook // Cumpără benzi desenate de pe LEX Shop

DEADPOOL îl omoară pe DEADPOOL (Killogia Deadpool #3)

Sinopsis:
E timpul pentru actul III din killogia Deadpool! Mai întâi a ucis toți supereroii din Universul Marvel, dar nu i-a ajuns… apoi a ucis personajele din literartura clasică, dar nici asta n-a fost suficient în cruciada sa împotriva existenței… acum Deadpool își întoarce atenția criminală către creatorul tuturor lucrurilor – el însuși! Se dezlănțuie războiul Deadpool versus Deadpool, când fiecare versiune a sa trebuie să aleagă o tabără în lupta pentru sau împotriva realității. Fanii Deadpool nu pot da pagina fără să intalnească o nouă versiune a eroului lor preferat în această aventură halucinantă, quantică și nerecomandată celor care dorm cu lumina aprinsă. Atenție! Albumul conține 700% din doza zilnică recomandată de Deadpool.

Rating: 3.5/5

După ce Deadpool a realizat că el, alături de alte personaje asemenea lui, este doar o creație fictivă realizată pentru amuzamentul nostru, al cititorilor, el se decide “să spargă al patrulea perete” și să pună capăt acestui lucru.

L-am urmărit astfel cum încearcă să omoare Universul Marvel, distrugând fiecare personaj în parte, curmându-le prin moarte “suferința”. Lucrurile nu au luat sfârșit acolo. DPool a trecut mai departe spre universul ideatic, omorând și personajele din cărțile clasice, crezând că astfel totul se va termina.

Observând că nu a reuşit să rezolve nimic, Wade va ajunge să descopere că sursa a tot ceea ce el încearcă să distrugă ar fi el însuşi.

Mă aşteptam la un număr care să mă ia prin surprindere, un număr mai bun decât cele anterioare. După ce am considerat albumul 2 ca fiind preferatul meu, mă gândeam că ultimul album din această Killogie să fie cel mai tare. Nu mi s-a părut aşa.

Pe alocuri mi s-a părut relativ plictisitor, iar confruntarea dintre Deadpool (cel de pe Earth-616) şi Dreadpool pe care eu mi-o imaginam, a fost diferită. Am asistat la o luptă între Deadpool al nostru şi un Deadpool “rău” (Evil Dedpool) din alt univers. Fiecare Deadpool a avut alături propria armată de Deadpoli, o întreagă nebunie de DPoli fiindu-ne prezentată: Dogpool, Headpool, Golden Age Deadpool, Pandapool, Dinozaurpool, etc.

Pe cât de interesant a fost să îl văd pe Deadpool în mai multe forme, sexe, mărimi şi înfăţişări, pe atât de mult nu m-am simţit îndeajuns de impresionată de cum a evoluat această killogie. Finalul mi s-a părut oarecum neaşteptat, însă ar fi fost mai bine dacă totul s-ar fi terminat cu adevărat (de preferat, într-un mod spectaculos).

Chiar dacă până acum nu am adus multe laude acestui album, m-am bucurat de lecturarea lui, şi m-am amuzat pe alocuri (nu îndeajuns de mult). Am fost atrasă de cadrele dinamice şi extrem de colorate, şi mi-a plăcut mult traducerea lui Octav Ungureanu, care a introdus şi câteva versuri neaşteptate ale trupei Taxi (“Îndrăznesc să-ţi şoptesc… Te iub–“).

Pentru fanii Deadpool, cred că va fi o lectură numai bună, având în vedere că avem parte de Deadpooli duși la superlativ!

Killogia Deadpool cuprinde următoarele:
Deadpool Omoară Universul Marvel (4 bd)
Deadpool Killustrated (4 bd)
Deadpool îl omoară pe Deadpool (2 bd)

Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!