Gen: Ficțiune, Carte Polițistă
Format: Paperback
Număr de pagini: 213
Apărută în 2015 la editura Datagroup
Goodreads
Blog Sergiu Someșan

Sinopsis:
O serie de crime bizare zguduie din temelii liniștea Brașovului. Una după alta, trei tinere fete sunt ucise în centrul orașului, pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradelă din estul Europei. Toate au fost omorâte în același fel: mușcate de gât și abandonate pe stradă. Cât erau în viață, pe cele trei fete le lega un singur punct comun: toate fuseseră virgine. Să fie vorba de un vampir? Sau este mâna unui ucigaș cu sânge rece care se ascunde sub masca unui vampir pentru a încurca urmele ce duc spre el? Criminaliștii din Brașov, ajutați de un ciudat trio de detectivi veniți din București, vor încerca din răsputeri să dea de capătul acestor întâmplări misterioase. Dacă vor izbuti sau nu, veți afla citind una din cele mai complexe narațiuni polițiste scrise la noi în ultimele decenii!

Rating: 5/5

Recent am primit de la autorul Sergiu Someșan un pachet minunat în care se găseau mai multe cărți scrise de acesta. Vampirul de pe Strada Sforii este prima pe care mi-am dorit să o citesc și mă bucur foarte mult că am avut șansa să o lecturez.

Cartea este una polițistă și are în centru descoperirea unor crime care se petrec pe Strada Sforii și au în centru aceleași victime: tinerele virgine.



Stilul domnului Someșan mi-a plăcut foarte mult și am fost chiar surprinsă de faptul că o carte polițistă m-a atras nu doar prin acțiunea sa ci și prin personaje. Mi-au plăcut foarte mult criminaliștii și mai ales trioul de detectivi care vin din București. Malamutul și Pisica au fost cu siguranță personajele mele preferate!!

Mi s-a părut foarte faină acțiunea cărții iar personajele au avut un rol aparte prin replicile lor un pic tăioase și amuzante pe alocuri. A existat o împletire firească între acțiune, personaje, descrierea tuturor elementelor polițiste care aveau să ne conducă spre criminal/vampir.

A fost foarte frumos să pot citi o carte scrisă de un autor român, având în același timp o acțiune ce se desfășoară în România. Misterul criminalului-vampir a fost interesant și cred că nu a fost extrem de complex, dar îndeajuns cât să mă țină curioasă de la începutul și până la sfârșitul cărții.

Dacă vă plac cărțile polițiste, vă recomand să citiți această carte care vă va face să vă porniți rotițele detective!

Citate:

“«Toamna, Bucureștiul este chiar frumos» se gândi chestorul Claudiu Nistorescu, mai ales dacă ai un loc de unde poți privi zilnic aceeiași copaci și să observi cum toamna adaugă, puțin câte puțin, un nou ton de galben și ruginiu. Razele soarelui cădeau oblic, iar insectele și firișoarele de praf străluceau în lumina crudă.” (p.71)

“Comisarul șef ridică o mână și îl opri.
– Dragă Budeanu, parcă așa te numești, nu? și la semnul afirmativ al inspectorului continuă… eu nu vreau să îmi ții un curs de eBayologie, ci doar să mi-l găsești pe cel care a cumpărat o bucată de lemn de sânger, ai înțeles?” (p.83)

“- Așa cum mă așteptam. Ușa aici nu este izolată fonic și, după cum este așezat materialul, se comportă exact ca o cutie de rezonanță. Mai sigur și mai ieftin decât orice aparat de ascultare și, mai ales, nedetectabil.
Chestorul privea la ea uimit.
– Cum naiba ți-ai dat seama? În doi ani de zile de când folosesc biroul acesta, nu am bănuit nimic.
Pisica îi zâmbi și privi lung spre Malamut.
– Ei, ce mare lucru? Doar se știe că pisicile au auzul de patru ori mai dezvoltat decât câinii.” (p.90)