Gen: Dramă, Școală, SF, Paranormal
Tip: Movie
Director: Yōjirō Arai
Producător: Studio Colorido
Music: Masashi Hamauzu
Durată: 27 minute
Status: Difuzare terminată.
Difuzat: Iunie 5, 2015
Rating: PG-13 – pentru tinerii de cel puțin 13 ani
Adaugă pe MyAnimeList

Sinopsis:
The film takes place on a certain isolated island, at a certain middle school, and on the eve of the culture festival. A boy quits baseball after playing his whole life and has a fight with his best friend. Then, they suddenly meet a mysterious, red-eyed girl named Noruda, and a huge typhoon hits the middle school.
Rating: 4.5/5

În ultima vreme nu am mai avut starea necesară și parcă nici tragerea de inimă pentru a vedea anime-uri însă, odată cu venirea toamnei parcă mi-a înviat pofta pentru aceste desene. 😀

Am devenit destul de pretențioasă atunci când vine vorba de vizionarea unui anime, fapt pentru care nu oricare mă poate încânta atât de mult pe cât mi-aș dori.

De această dată am nimerit un filmuleț animat extrem de drăguț și ciudat în același timp. Îl regăsim în prim-plan pe Azuma Shuuichi, un băiat care din motive personale dorește să renunțe la echipa de baseball în care este alături de cel mai bun prieten, Saijou Kenta.

Saijou este extrem de supărat pe Azuma pentru că acesta renunță, astfel că se ajunge la o ceartă destul de mare, ei fiind în centrul atenției la școală. Dacă vă plac anime-urile care cuprind și viața de școală, vă puteți uita la acesta întrucât surprinde și câteva aspecte ce țin de viața elevilor.

Pentru ca să fie lucrurile mai palpitante, școala este cuprinsă de un taifun, iar Azuma sesizează o fată ciudată cu ochii roșii luminând, urcată sus pe firele de electricitate.

Cine este această fată și care este rolul ei pe Pământ? Se pare că taifunul nu este un lucru întâmplător, iar fata stranie, pe nume Noruda, este pionul principal pentru renașterea lumii.

Nu vreau să vă dau mai multe spoilere, așa că vă invit să vizionați și voi acest anime simpatic.

Mi-a plăcut că, în ciuda faptului că are 27 de minute, acest anime a reușit să cuprindă o poveste aparte, o luptă interioară a doi băieți care încearcă să își înțeleagă certurile pentru a nu își distruge prietenia, o luptă pentru apărarea planetei a trei tineri care nici nu știu exact cu ce au de făcut.

Din punctul de vedere al graficii, acest anime chiar m-a impresionat, existând niște scene cu nori care parcă arătau desprinse dintr-o altă lume. Nu mi se întâmplă prea des să găsesc peisaje și personaje frumos desenate și cu o simplitate care te face să fii cuprins în poveste, motiv pentru care, atunci când dau peste un desen de acest tip, capăt un sentiment așa de plăcut, sentiment de care nu aș vrea să mă despart prea curând.

Coloana sonoră a fost drăguță, acordurile de pian fiind perfect adaptate pentru acest anime. Am reușit să mă atașez un pic de personajele principale și cred că acesta este un lucru bun de luat în considerație. Mi-a părut rău când s-a terminat anime-ul însă nu a contat având în vedere că am mai adăugat pe lista de anime-uri care îmi plac, încă unul.