Gen: Contemporan, Literatura Română
Număr de pagini: 176
Editura: Allfa (All)
Copertă: paperback
Format: 13 x 20cm
Publicat în 2014
Goodreads

Sinopsis:
Cartea de față este dedicată Dianei Sorescu (1987-2013), o talentată jurnalistă, plecată dintre noi prea devreme, la doar 26 de ani. Nu puțini au fost cei profund impresionați de destinul ei tragic, atât apropiați, cât și cei care nu o cunoșteau, dar care au auzit de povestea ei.
Cu o experiență de 7 ani în domeniu, Diana a debutat în lumea presei încă din adolescență, știind că acesta este drumul pe care vrea să-l urmeze. De-a lungul timpului, ea a lucrat la diferite publicații din presa scrisă sau online precum Unica, Tonica, Miresici, www.feminis.ro, www.divahair.ro, dar și în cadrul posturilor Pro Tv și Antena 3.
Ea era cunoscută de cititori și prieteni drept Diana cu Vanilie, numele sub care scria, cu vervă și franchețe, un blog despre oameni și viață, despre lumea din jurul ei. Această carte reunește gândurile împărtășite de Diana cu Vanilie pe blogul ei, grupate în trei capitole ,,Începuturi”, ,,Oameni” și ,,Nebuloase”, precum și 18 poezii ale autoarei.

Rating: 5/5

În momentul în care am câştigat pe blog-ul Ralucăi (mulţumesc mult!) cartea Diana cu vanilie de Diana Sorescu am fost foarte bucuroasă şi am simţit că aveam să primesc o carte interesantă pentru lecturat. Pot spune cu sinceritate că nu m-am înşelat!

Am citit această carte de-a lungul mai multor zile (cu toate că se putea citi şi într-o singură zi) şi speram să nu se mai termine. Cartea a fost cu adevărat minunată şi m-a atins într-un fel în care nu au mai făcut-o alte cărţi. Aceasta este structurată în patru părţi, trei dintre acestea cuprinzând postări de pe blog-ul autoarei iar ultima parte cuprinde câteva poezii.

Primele trei părţi au fost cele care m-au impresionat cel mai mult şi am regăsit atât de multe adevăruri în vorbele pe care Diana le-a scris odată pe blog-ul său (în cazul în care nu ştiaţi, aceasta nu mai este printre noi). Autoarea surprinde foarte bine cât de încâlcite sunt sentimentele şi vieţile oamenilor, cât de repede ne putem pierde în iubiri fără sens şi cât de uşor putem fi răniţi de cei din jur care se prefac că sunt prietenii noştri.

Dacă doriţi să vă regăsiţi în vorbele Dianei şi să învăţaţi anumite lucruri vă recomand să citiţi această carte. 🙂 Aflaţi mai multe despre ceea ce înseamnă să fi un om înconjurat de oameni.

Citate:

“Eşti ceea ce eşti în secunda asta datorită alegerilor pe care le-ai făcut în viaţă. Alegeri responsabile, mature, asumate, calculate şi drepte, alteor copilăreşti, impulsive, nebuneşti, greşite, idioate, fără cap. Dar toate sunt ale tale. Şi în momentul în care vei învăţa să le accepţi, o să te iubeşti. Şi nu o să ai regrete.”

“E o afacere mai bună. Te măriţi când găseşti bărbatul potrivit, când iubeşti matur şi profund, nu frugal. Când simţi că Dumnezeu şi-a pus mâna pe creştetele voastre şi v-a legat. Nu când simţi fluturi şi bezele, ca o adolescentă disperată.”