Vă spusesem în această postare că în curând vă voi prezenta şi mica mea colecţie de DVD-uri care a luat naştere relativ recent. Întrucât am realizat că listele virtuale de cărţi, filme, muzică etc. pe care le fac pe internet sunt nişte lucruri intangibile, m-a întristat într-o oarecare măsură. Pe vremuri nu exista aşa multă tehnologie iar multe lucruri de care ne bucuram (filme, muzică, cărţi, reviste, etc.) erau lucruri reale, pe care le împrumutam de la cei cunoscuţi/locuri specializate sau le cumpăram pentru a le avea în propria locuinţă.

Ştiu că DVD-urile probabil că nu au o viaţă exagerat de mare (după cum îţi este norocul) dar am început să colecţionez o serie de DVD-uri cu desenele mele preferate. Mi-ar plăcea poate să am mai degrabă o colecţie de Blu-Ray-uri dar acelea sunt mult mai scumpe şi am observat că în cazul meu, sunt destul de mulţumită de calitatea DVD-urilor. 🙂

Vă gândiţi poate că arunc cu banii aiurea dar simt că această mică colecţie va deveni mai mare în timp şi mă face fericită. De asemenea, am să vă spun că toate achiziţiile mele au fost luate la reducere aşa că eu spun că au meritat fiecare bănuţ!

Pentru că îmi place foarte mult gaşca Ursuleţului Winnie, am fost foarte fericită când am găsit două animaţii cu aceste personaje. “Aventurile Tigrişorului” (“The Tigger Movie“) este primul pe care l-am achiziţionat (Auchan – 10 ron) iar la scurtă vreme am găsit şi “Pluş şi Elefampii” (“Pooh’s Heffalump Movie“) (Selgros – 5 lei).

 

TinkerBell – Clopoţica” am descoperit-o tot printre primele şi am fost foarte încântată să o găsesc pe micuţa zână întrucât animaţiile cu ea mă relaxează foarte mult :D. (10 lei – Auchan) “Clopoţica şi Aventurile în Lumea Oamenilor” (“TinkerBell and the Great Fairy Rescue“) şi “Clopoţica şi Comoara Pierdută” (“TinkerBell and the Lost Treasure“) le-am luat pe ambele la un super preţ (7 lei – Selgros) şi m-am bucurat din nou când am văzut cât de repede îmi creşte colecţia şi că găsesc animaţiile preferate unde nici nu mă aştept! Tot la Selgros am găsit şi ouă Kinder din seria TinkerBell şi am adăugat-o în colecţie pe Zarina, zâna care apare în animaţia “Clopoţica şi Zâna Pirat” (“TinkerBell and the Pirate Fairy“). Jucăria cu Tink o aveam de acum câţiva ani şi nu credeam că voi mai reuşi să găsesc ouă Kinder cu astfel de jucării. 🙂

Prinţesa şi Broscoiul” (“The Princess and the Frog“) este o animaţie care m-a amuzat foarte mult şi m-am împrietenit imediat cu personajele sale, mai ales cu nebunul crocodil care are nişte expresii hilare! DVD-ul îl cumpărasem odată cu ziarul Libertatea (13 lei) şi cred că mai apăruseră şi alte animaţii drăguţe dar nu aveam bani pentru ele atunci.

Jucăriile regăsite în film le-am cumpărat mai demult de la un hypermarket, primul fiind crocodilul (care, recunosc, nu a fost ieftin dar nici foarte scump), urmat de cele două broscuţe (prinsesem o ofertă şi fiecare costa 4 lei!).

Ultimul DVD achiziţionat, împreună cu cele cu TinkerBell, este “O poveste încâlcită” (“Tangled”) care mi-a plăcut nespus de mult! Este o animaţie care conţine tot ceea ce vă doriţi; e amuzantă, înduioşătoare, plină de personaje geniale, melodii superbe. Tind să cred că acest DVD a fost la ziarul Libertatea acum 1 an şi acum l-au pus la reducere în magazine. (7 lei – Selgros)

Dacă doriţi să adăugaţi şi voi DVD-uri la voi în casă, o puteţi face fără a risipi extrem de mulţi bani. 🙂 Cele mai multe reduceri substanţiale le veţi găsi prin Metro, Selgros, Dedeman, Auchan (în principal hypermarket-uri) şi dacă treceţi pe acolo destul de des vă puteţi uita la secţiunile de filme în coşurile mari cu reduceri. Acelaşi lucru îl pot spune şi despre unele cărţi! Multe apariţii de la ziare le veţi găsi după o vreme la preţuri reduse prin marile magazine (de curând am avut o mare surpriză să găsesc la Metro cărţile Agathei Christie la doar 3,99 lei!) şi în timp, veţi putea cumpăra mai multe dintre ele dacă nu aveţi toţi banii odată. Cele mai multe reduceri/cel mai des veţi găsi cărţi de la Libertatea pentru Femei în coşurile cu reduceri, sau cărţi de la Adevărul.

Sper că această postare v-a ajutat să vă faceţi o idee de cum puteţi adăuga ceva noi în bibliotecă plătind mai puţin decât de obicei. 😀