Gen: Paranormal, Young Adult, Fantasy, Vampires, Romance, Urban Fantasy
Număr de pagini: 350
Format: Hardcover
Limba: Română
Editura: CORINTeens

Sinopsis:
Vampri
Am crezut ca stiu cum sa te protejez.
Varcolaci
Am crezut ca stiu carui loc apartin.
Silfi
Dar lumea se transforma, iar lucrurile se schimba.
Metamorfi
Iar adevarul este ca, de fapt, n-am stiut nimic.
O lume de paranormali
Evie ajunge sa traiasca viata normala pe care si-a dorit-o, dar descopera uluita ca este oarecum… plictisitoare. Tocmai cand incepe sa duca dorul zilelor petrecute la Agentia Internationala de Securitate pentru Paranormali, i se ofera sansa sa lucreze din nou pentru aceasta. Insa misiunile dezastruoase la care participa se tin lant, asa ca Evie se intreaba daca a facut o alegere buna. Cand fostul ei iubit silf, Reth, ii face dezvaluiri devastatoare privind trecutul ei, ea isi da seama ca cele doua Curti ale silfilor pregatesc o lupta care ar provoca haos in lumea paranormala. Miza? Insasi Evie! S-a zis cu normalitatea…

°☆.。°☆.。°☆.。°☆.。°☆.。°☆.。°☆.。
Puteţi găsi recenzia şi aici, pe blog-ul Andreei (My Bookish World) cu, care am început o colaborare şi îi mulţumesc pentru şansa aceasta! 😀 Este prima mea colaborare legată de acest blog şi sper să fie una frumoasă.

Rating:2/5

Ce pot spune după ce am citit această carte? Oh, biiiiiiip!

Primul volum din serie, Paranormal, nu m-a încântat pe cât de mult aş fi sperat însă parcă a fost mai reuşit faţă de Supranatural.

Coperta cărţii te ademeneşte încă de la început însă conţinutul nu este pe meritul ei. E superbă coperta, la fel ca toate copertele din această serie, însă din punctul meu de vedere este prea frumoasă pentru volumul 2 care mi s-a părut un pic dezamăgitor!

O reîntâlnim pe Evie, de această dată ea având o viaţă normală, aşa cum şi-a dorit mereu. Cu toate acestea, totul parcă este prea normal iar Evie este luată prin surprindere când i se propune să revină la AISP (Agenţia Internaţională de Securitate pentru Paranormali) şi nu ştie ce să aleagă.

Relaţia cu Lend este parcă mai “răsfirată” faţă de primul volum, iar ca să fie tot tacâmul complet, apare un nou personaj masculin pe nume Jack, care poate călători în celelalte “lumi”. De unde, de neunde, Jack parcă apare în fiecare capitol, lucru care nu prea m-a uns la inimă.

Personajele sunt mai sâcâitoare decât în Paranormal, până şi Evie parcă e mai diferită, nemaifiind aşa puternică precum o ştiam noi. Aceasta ia numai decizii proaste iar misiunile la care participă lasă de dorit.

Replicile amuzante încă sunt prezente însă multe din ele nu mi se par îndeajuns de reuşite. Replica, caracteristică lui Evie “Oh, biiip” încă se face remarcată însă parcă mai puţin în comparaţie cu primul volum.

Finalul cărţii este oarecum previzibil dar mi s-a părut prea direct, prea scurt. Mă aşteptam ca măcar finalul să fie mai “plin” de el.

Unora le poate plăcea această carte mai mult, însă eu am fost dezamăgită. Aşteptam un volum mult mai bun decât primul însă am primit doar o bătaie pe umăr care m-a consolat şi mi-a dat speranţa că mai urmează şi volumul 3 care poate fi mai bun.

Au fost şi anumite aspecte care mi-au plăcut în această carte însă ele au fost mult mai puţine. Singurul lucru ce m-a surprins a fost dezvăluirea legată de tatăl lui Evie.
Acţiunea a fost oarecum plăcută însă evenimentele mi s-au părut niţel haotice, mereu făcându-mă să mă întreb: “Ce?”

Recomand cartea celor mai tineri, care doresc să aibă parte de o carte cu nişte acţiune, replici amuzante şi rare momente de romance (până şi romantismul parcă s-a rărit faţă de volumul 1).


Citate:

“Nu! În sfârşit, am putut să-l privesc în ochii săi apoşi, ochii aceia pe care sperasem cândva să-i am pe parcursul întregului meu viitor. Durerea lui o oglindea pe a mea. Dar spre deosebire de mine, el avea să treacă peste ea. Nu putem, am continuat. Nu vreau să fiu ca tatăş tău, să fiu părăsit, să mă gândesc toată viaţa la o dragoste perfectă care nu putea să meargă niciodată! Nu voi fi eu acea persoană! Te iubesc prea mult ca să încerc să te fac să rămâi cu mine când ştiu că vei dori să pleci. Va trebui să pleci şi să devii ceea ce se presupune că trebuie să fii. Şi nu am de gând să rămân aici şi să aştept să se întâmple asta.