recenzie carte complexul fetei cuminti elle kennedy editura epica publishing house

Rating 3/5

Recomandare de lectură: Complexul fetei cuminți de Elle Kennedy

🌊 O lectură lejeră pentru zilele de vară, “Complexul fetei cuminți” ne poartă prin povestea lui Mac, o tânără care respectă toate regulile părinților săi și își trăiește viața ca la carte. În paralel, al doilea protagonist este Cooper Hartley, un tip cu un trecut nu prea fericit.

📚 Totul se schimbă în momentul în care Mac intră în vizorul lui Cooper, un tip tatuat simpatic care are replici directe ce o iau pe Mac prin surprindere. Cooper încearcă să o cucerească pe Mac pentru a se răzbuna pe iubitul ei, Preston, dar toate lucrurile nu descurg așa cum și-ar fi imaginat cei doi protagoniști.

📚 Spusă din perspectiva lui Mac și a lui Cooper, această carte este despre greutățile vieții care își pun amprenta pe tipul de oameni care devenim și modul în care ajungem să ne trăim viața în funcție de traumele noastre din trecut. Desigur, totul este presărat cu pasiune incendiară și o poveste de dragoste. 17+ ani

Personaje cu diverse traume

Mi se pare foarte fain faptul că autorii pun accent pe diverse traume pe care le putem găsi deseori și în realitate. Cu toate că această carte abundă într-o serie de traume pe care Mac și Cooper le au în cârcă, nu mi s-a părut că ei au evoluat foarte mult până la finalul cărții, chiar dacă se produc niște schimbări. Mi-au lăsat senzația că în continuare sunt personaje care cumva au multe lucruri pe care să le rezolve.

Probabil că în această recenzie o să fie destul de mult ranting, dar, cu toate că lectura în sine a fost simpatică și stilul lui Elle Kennedy este unul plăcut, m-am cam săturat de clișeele care apar în unele cărți populare, în special când simt că personajele și acțiunea nu lasă o amprentă mai mare asupra mea.

Nu m-a atras faptul că s-a pus accent mare pe aspectul fizic clișeic al personajelor – fata frumoasă, băiatul rău cu mușchi și tatuaje. Mi-aș fi dorit să fie ceva mai drăguț, să nu inspire publicul doar la tematica aceasta de fata bună se îndrăgostește de un bad boy. 😂 Și la fel de mare accent s-a pus pe ce se întâmpla în pantalonii lui Cooper ori de câte ori se gândea la Mac. Mai puțin parcă pe sentimentele lor.

În cazul în care nu știați, Elle Kennedy este o autoare destul de cunoscută, în special prin seria Off-Campus care a apărut la editura Publishing House. E o serie destul de mare, 5 volume, eu l-am citit pe primul și pot spune că mi-a plăcut, dar nu este ceva ce aș ține în bibliotecă. Se repetă stilul autoarei în aceste cărți – mult accent pe hormoni și scene mai sexuale, și parcă mai puțin reușește Kennedy să transmită ceea ce eu caut într-o carte – mai multă intensitate, un mesaj mai puternic, întâmplări care să mă marcheze mai mult etc. Să nu credeți că sunt cârcotașă, și mie îmi plac cărțile acestea romantice și le-aș citi pe bandă rulantă, dar vreau mai mult (oare am îmbătrânit? 😂).

“Îmi înșfacă părul și mă sărută sălbatic. Are gust de zahăr și de nopți nesfârșite de vară. Le vreau pe amândouă. Limba mea o găsește pe a ei și ne înălțăm atât de tare, încât nu pare că vom reveni vreodată pe pământ.

Răsuflarea ei îmi încălzește buzele.

O sărut și mai apăsat.

Cabina saltă din nou și ne aduce încet înapoi pe pământ. Ne desprindem uimiți unul de celălalt. Mă forțez să-mi reamintesc unde suntem, ca să nu rup hainele de pe ea. Sunt excitat și mi-e poftă de ea.” (p.126)

recenzie carte complexul fetei cuminti elle kennedy editura epica publishing house

O poveste romantică pornită de la un pariu

După cum vă ziceam, povestea romantică dintre Cooper și Mac începe de la un pariu și de la o dorință de răzbunare. Tipul mai sărac cu multe probleme încearcă să o cucerească pe tipa cuminte, cu părinți bogați, și cu o aplicație de succes care deja îi generează venituri extrem de mari. Polurile opuse se atrag? 😂 În realitate nu știu cât merge tehnica aceasta.

Mi-a plăcut ideea că Mac devine mai libertină și reușește să își impună punctul de vedere în fața părinților. La fel mi s-a părut și în situația lui Cooper care își pune mama la punct pentru a încheia un capitol din viața sa. Personajele au o evoluție, dar se simte că ele sunt încă traumatizate….

Nu mi-a plăcut lipsa de caracter și contur a personajelor. Mac, spre exemplu, este luată pe sus într-o scenă când e certată cu Cooper. Momentul e jenant și de față cu alte personaje. El o ridică pe sus de parcă ar fi o marionetă și o duce la el acasă *wink wink*. Se pune cam mult accent pe tensiunea/acțiunea sexuală dintre personaje din câte ziceam și de aceea simt că s-a pierdut din profunzimea subiectului care chiar putea să fie acolo.

Relația dintre personaje pare un pic cam toxică și nu aș încuraja în realitate o astfel de relație cu toate că pentru un adolescent poate părea simpatică. Apar diverse certuri care par cam mult pentru o relație normală și desigur că împăcările de rigoare cu sărutări și tot tacâmul. Finalul mi s-a părut grăbit, lipsit de substanță și per total am simțit că a lipsit ceva din carte. Cred că pentru vară e o lectură ușoară, nu strică să vă puneți și voi hormonii sau nervii pe jar alături de Mac și Cooper. 😂

Coperta e demențială, de asta chiar nu am apucat să vorbesc. Titlul, coperta și descrierea m-au făcut să încerc cartea, trebuie să recunosc. Va apărea și o continuare, ceva asemănător, dar cu alte personaje desigur (Bad girl reputation). Sper să fie mai bună aceea, chiar mă mănâncă palma să o citesc.

Vouă vă plac cărțile acestea romantice? 📚

recenzie carte complexul fetei cuminti elle kennedy editura epica publishing house

HAUL CĂRȚI 📚 Andreea Marin, Audrey Hepburn, Complexul fetei cuminți, Seria TOG