cartepedia de citit recenzie carte carti clubul clepsidrelor arta istorie ilustrata enciclopedie editura litera rao

Am ajuns deja în luna iunie și vă spun sincer că nu știu unde zboară zilele… Acest an a început cu bine, dar a fost mai dificil la mine din multe cauze. Cu toate acestea, cărțile nu au dispărut din viața mea și m-au învățat să fiu mai curioasă ca de obicei, să îmi amintesc de pasiunile mele și, desigur, să fiu mai relaxată. Tot uitându-mă pe site-ul celor de la Cartepedia am descoperit din nou cărți faine care au ajuns îndată în bibliotecă la mine (așa mai înghesuite, pe unde le fac loc).

În ultima perioadă am citit de zor din seria Caraval, despre care v-am mai vorbit și pe care v-o recomand. E o serie foarte bună, plină de magie, lucruri neobișnuite, dragoste, suferință și un joc ciudat condus de un om necunoscut.

Pornind de la această serie în mintea mea s-au mai creat niște legături cu lecturi care poate s-ar asemăna la ceva. Având pe listă, de prea mult timp, Clubul Clepsidrelor Vremea Sufragetelor scrisă de Lucy Ribchester am zis că e momentul să o adaug și pe ea la mine în colecția de lecturi. Cu toate că subiectul a fost diferit, pot spune că a fost o carte foarte interesantă iar coperta superbă parcă mă îndeamnă la magie și neobișnuit.

cartepedia de citit recenzie carte carti clubul clepsidrelor arta istorie ilustrata enciclopedie editura litera rao

Cea de-a doua carte luată în mai, o carte de colecție aș putea spune, este Arta. O istorie ilustrată. Ghid ilustrat complet. Acestă carte este mai piperată la preț, dar merită deoarece are peste 500 de pagini imense, pline de informații și ilustrații superbe despre arta de-a lungul timpului, din preistorie, până în prezent. Pentru iubitorii de artă și nu numai, un ghid de acest tip nu ar trebui să lipsească din casă.

Povești pictorisești

Când eram mai mică am avut o perioadă când, pentru a-mi ocupa timpul și perfecționa pasiunea pentru desen și pictură, am urmat un fel de cursuri acasă la un domn designer care m-a învățat multe, cu toate că eram mai micuță și nu înțelegeam tot cum o fac acum.

Amintindu-mi uneori de acea perioadă când eram mai creativă, și apoi de momentele când la liceu și facultate m-am rearuncat în pasiunea pentru artă, am zis că e momentul să-mi reînvii pasiunea, să mai pictez și să citesc mai multe despre arta de-a lungul anilor, despre evoluția ei și despre unele secrete ale marilor pictori.

cartepedia de citit recenzie carte carti clubul clepsidrelor arta istorie ilustrata enciclopedie editura litera rao

Consider că mereu avem multe de învățat de la cei care au existat sau există, de la creatori, dar și de la oameni simplu, oameni care ni se aseamănă sau oameni total diferiți de noi. Citind despre artă și despre istoria ei, m-am relaxat și vă anunț că este o carte mare așa că încă o parcurg, o răsfoiesc, sorb fiecare detaliu cu atenție. Mereu m-a relaxat să mă uit prin cărțile de artă (mai știe cineva revistele faine cu Mari Pictori? aveam și eu câteva), să studiez cum pictau alte persoane, să înțeleg ce modalități există, să învăț ceva la care nu m-aș fi gândit niciodată.

Poate părea ușor să pictezi dacă ai talent. E important să exersezi și să-ți descoperi stilul. La mine aici a fost problema. Mereu am dorit să încerc un alt stil, să învăț ceva diferit. Studiind arta, exersându-ți stilul, poți vedea o evoluție de la o zi la alta, lucru care pe mine mereu mă fascinează. De aceea, cu această carte alături vreau să îmi trezesc din nou inspirația și recomand să faceți la fel cu talentele și pasiunile voastre.

Cum vi se par cele două cărți? Voi aveți pasiuni pe care doriți să le reînviați? 😘