briose cu cocos capsune migdale bezea sanovita blender bosch ergomixx fresh vacuum

Brioșe delicioase făcute acasă

Mereu mi-au plăcut brioșele, mai ales cele făcute în casă. În unul dintre weekend-urile recente am pregătit niște brioșe într-o rețetă inventată pe loc cu mama mea.

🌺 Ingrediente delicioase

Aceste brioșe cu căpșune, au fost un succes și am avut alături produse sănătoase de la SanoVita care m-au ajutat să fac un dulce bun și sănătos. Am folosit zahăr brun (preferatul meu de la acest brand), băutură de cocos, migdale delicioase și multă dragoste! 😍

🌺 Gânduri către o bună prietenă

Cu toate că mă vad rar cu prietena mea bună aflată la distanță, mi-am amintit cu drag de momentele când mâncam brioșe pe vremea licelui. Cu acest gând, am zis să recreez acele amintiri într-un alt mod.

Sper ca pe viitor să pregătim chiar împreună niște brioșe delicioase. Ea este mai des prezentă în bucătărie decât mine așa că poate mă învață și trucuri! 😍

briose cu cocos capsune migdale bezea sanovita blender bosch ergomixx fresh vacuum

🌺 Blenderul magic cu mai multe funcții – Bosch ErgoMixx

Al doilea mare ajutor în pregătirea brișelor l-a reprezentat blenderul vertical Bosch ErgoMixx Fresh vacuum system. Acest blender a devenit preferatul familiei deoarece are mai multe accesorii utile și putere mare de 1000W.

briose cu cocos capsune migdale bezea sanovita blender bosch ergomixx fresh vacuum

Funcția de vidare e un plus și sigur ne va ajuta pentru a ține preparatele fresh pentru mai mult timp. Poți vida aproape orice: în cutia specială poți vida chiar și legume iar în pungile speciale reutilizabile e ușor să videzi o friptură marinată spre exemplu. Mi-a plăcut că blederul vine în cutie cu multe accesorii și acestea sunt ușor de folosit și de curățat.

🍓 Pregătim bezeaua…

La pasul 1 am bătut albușurile de ouă cu ajutorul mixerului vertical. A fost destul de ușor având la îndemână și recipientul special.

Am folosit și butonul Turbo atunci când aveam nevoie, dar cel mai des am folosit penultima treaptă de viteză. Am adăugat și zahăr și lămâie pentru a crea bezeaua dorită.

La următoarea încercare aș vrea să lăsăm bezeaua pentru la final, după ce scoatem prăjiturile din cuptor. Acum am pus și bezeaua nițel la rumenit în cuptor, dar a ieșit delicios rezultatul chiar și așa! 😍😍😍

🍓 Am mărunțit căpșunile

Mărunțitorul a fost și el ușor de folosit. Ca să fie treaba mai rapidă, am mărunțit mai multe căpșune cu ajutorul blenerului vertical în varianta de mărunțitor.

Nu trebuie insistat decât dacă doriți să obțineți bucățele extrem de mici. Sigur că puteți folosi și alte fructe cu aceeași procedură!

🍓 Am pregătit aluatul…

Am bătut și gălbenușurile de ou, cu faină, praf de copt, câteva arome și aici am adăugat și căpșunele mărunțite! Am adăugat chiar și băutură vegetală din nucă de cocos de la SanoVita pentru un plus de aromă.

Am amestecat bine compoziția și mai apoi am turnat-o în niște forme. Formele le-am uns un pic cu ulei și le-am pudrat cu făină.

Sfat: Puteți folosi și niște hârtie de copt ca să puteți scoate mai ușor brioșele când sunt gata.

Am pus brioșele la cuptor și le-am urmărit de zor ca să nu se rumenească prea tare! Spre finalul procesului am pus și glazura – bezeaua care s-a rumenit un pic.

Pentru a decora totul, pe bezeaua caldă și moale am adăugat și niște migdale de la SanoVita. Un plus de sănătate în orice prăjitură!

La final am decorat și cu căpșunele proaspete et voila! Cam acesta e rezultatul final! Chiar au ieșit delicioase brioșele și sigur vom încerca să facem și cu caine sau piersici!

Cum vi se pare rezultatul final? Vă plac tartele cu căpșune? Voi folosiți un blender ca acesta când pregătiți dulciuri? 😘