carte recenzie esterhazy printul iepure irene dische hans magnus editura pandora m

Titlul original: Esterhazy. Eine Hasengeschichte
Gen: Pentru Copii, Carte ilustrată
Format: Broșată
Număr de pagini: 32
Traducător: Daniela Ștefănescu
Ilustrații: Michael Sowa
Format: 210 x 275  mm
Data apariției: 2017 || Editura PandoraM

Sinopsis:
„Cea mai amuzantă și mai trăsnită carte despre iepurași… Esterhazy este deja o piesă clasică a literaturii pentru copii.” — Die ZeitDinastia Esterhazy este veche și nobilă, însă se confruntă cu o problemă: descendenții ei se fac tot mai mici din generație în generație.
Când cel mai tânăr nepot cade într-un coș de hârtii și nu mai poate să iasă, principele Esterhazy se hotărăște să acționeze: își trimite nepoții în lume ca să-și caute soții.
Cu cât mai mari… cu atât mai bine.
Astfel că mezinul familiei, prințul Esterhazy, este trimis la Berlin, unde trece prin nenumărate aventuri și e martor la căderea Zidului Berlinului, pentru ca, în cele din urmă, să-și găsească o mireasă potrivită.

 

Rating: 5/5

carte recenzie esterhazy printul iepure irene dische hans magnus editura pandora m

Prințul Esterhazy și goana după iepuroaică

Dintre toate cărțile cu personaje iepuri pe care le-am citit, cred că aceasta este cea mai unusual de care am avut ocazia să dau. Am făcut cunoștință cu dinastia de iepuri Esterhazy, niște iepuri regali care după multe generații ajung să fie din ce în ce mai mici.

Sesizând problema, conducătorul dinastiei îl trimite pe prințul Esterhazy în altă țară, unde trebuie să își găsească o iepuroaică zdravănă cu care să se împerecheze și mai apoi să aibă copii mari.

Lectura de față este potrivită pentru copii, însă are niște note cumva mai serioase. Povestea iepurașului în căutarea unei iubite este presărată și cu momente de umor, dar umorul este un pic diferit așa că nu știu dacă orice copil s-ar prinde de el.

Relatarea în sine este frumoasă, mai complexă decât altele de acest tip, așa că poți să te adâncești mai bine în lectură în timp ce urmărești cu prințul Esterhazy ajunge să lucreze la un magazin cu ouă de Paște sau te miri pe unde, numai pentru a putea avea bani în țara unde își va descoperi iubita.

P.S.: Da, își întâlnește marea dragoste, o iepuroaică simpatică și dulce de tot! 😍🐰

carte recenzie esterhazy printul iepure irene dische hans magnus editura pandora m