recenzie manga mistress fortune arina tanemura viz media

Titlul original: Zettai Kakusei Tenshi Mistress Fortune
絶対覚醒天使ミストレス・フォーチュン; 絶対覚醒天使ミストレス☆フォーチュン
Gen: Comedie, Fantasy, Romantism, Shoujo, Paranormal
Format: Broșată
Număr de pagini: 200
Format: 104.14 x 170.18 x 27.94mm | 181.44g
Data apariției: 3 Martie 2011 || Editura Viz Media || Goodreads
Cumpără Mistress Fortune

Sinopsis:
Fourteen-year-old Kisaki Tachikawa has psychic powers. She works for PSI, a secret government agency that fights aliens. She’s in love with her partner Giniro, but PSI won’t allow operatives to get involved. Just when Kisaki thinks she may be getting closer to Giniro, she finds out she is to be transferred to California!

 

Rating: 4/5

recenzie manga mistress fortune arina tanemura viz media

Mistress Fortune salvează lumea

Citită în urmă cu mulți ani, manga Mistress Fortune de Arina Tanemura nu mi-a rămas foarte bine în minte, fapt pentru care am zis să o recitesc. Povestea îi urmărește pe un grup de supereroi format din doi adolescenți pe nume Kisaki și Giniro. Ei se transformă în outfituri speciale și luptă împotriva unor extratereștri (foarte drăguți) care atacă pământul.

Fata este îndrăgostită lulea de Giniro însă este și extrem de enervată de el deoarece acesta îi vede de fel numai bustul proeminent (cough cough, băieții ăștia)!

Dorind să afle mai multe despre Giniro, Kisaki dorește să îi ceară numărul de telefon însă agenția la care lucrează nu le permite angajaților să știe detalii personale până la vârsta de 18 ani. Suferința pe care Kisaki o poartă în suflet este reală iar evenimentele de la jobul ei o vor face să lucreze departe de Giniro, lucru ce o va chinui și mai mult.

recenzie manga mistress fortune arina tanemura viz media

Dragostea dulce-amară

În mod surprizător, cea de a doua lectură a acestei manga m-a captivat mai mult și nu am mai simțit stilul Arinei Tanemura la fel de girly ca prima dată. Aceasta desenează personajele cu ochii foaaaarte mari, redându-le astfel vârsta mai mică, lucru care de obicei nu mă atrage foarte mult la stilul unei manga (probabil m-am obișnuit cu un alt stil, mai soft și matur).

Eu m-am decis să comand Mistress Fortune mai demult când am descoperit că Arina Tanemura este o autoare de manga foarte cunoscută. Fiind un singur volum (one shot manga), mi s-a părut o ocazie bună să pot lectura și ceva un pic mai diferit față de alte serii pe care le aveam.

Îmi amintesc că am vrut la un moment dat să dau această manga (cu gândul că mai fac loc prin bibliotecă), dar acum mă bucur mult că nu am făcut acest lucru pentru că mi se pare foarte cute și amuzantă și se potrivește foarte bine cu celelalte serii din biblioteca mea. ^_^

Orice iubitor de manga în stilurile shoujo, romance, aventură și magie ar trebui să încerce Mistress Fortune întrucât este o bandă desenată japoneză amuzantă și interesantă, plină de frământări copilărești care sunt în opoziție cu rolul important pe care îl joacă personajele principale. Poți vedea cum îndatoririle și dragostea te pot face mai puternic și luptător în ciudat vârstei pe care o ai!

recenzie manga mistress fortune arina tanemura viz media
recenzie manga mistress fortune arina tanemura viz mediarecenzie manga mistress fortune arina tanemura viz media