Unboxing + Concurs – Sergiu Somesan

Recent am primit o propunere foarte interesantă de la autorul român Sergiu Someșan. La poștă a sosit un colet “surpriză” în care s-au regăsit 15 cărți ale autorului (unele dintre ele fiind în dublu exemplar)!

Pentru că domnul Someșan a fost extrem de drăguț, am primit și câteva cărți în dublu exemplar pentru a le da mai departe prietenilor și cititorilor acestui blog! Îi mulțumesc încă o dată pentru toate cărțile pe care mi le-a trimis și voi reveni cu recenzii pe măsură ce voi citi cărțile.

Vă invit în acest mod la un CONCURS pe care l-am organizat pe canalul meu de youtube (vedeți filmulețul de mai jos). Regulile le veți găsi în descrierea filmulețului!

Vor fi 3 câștigători:
Premiul 1: Să n-o săruți pe Isabel + Numărul fiarei
Premiul 2: Șapte flori erotice + Carte de magie
Premiul 3: Aproape îngeriCărțile de mai jos sunt cele pe care le voi citi, recenza și păstra în bibliotecă cu mult drag, mai ales pentru că autorul a fost extrem de inspirat și drăguț, incluzând și câte un autograf personalizat pentru fiecare carte. Nu pot spune exact care care mă entuziasmează cel mai tare (nu știu detalii elaborate despre ele), însă Vampirul de pe strada sforii cred că va fi prima pe care o voi lectura în perioada aceasta!


Goodreads / Blog / Facebook

Despre Autor
Sergiu Someşan (n. 8 decembrie 1954, Reghin, judeţul Mureş, România) este un scriitor român de science-fiction şi fantasy contemporan.

A urmat şcoala primară în Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi în Codlea, judeţul Braşov. Liceul l-a început în Codlea şi l-a terminat la Petroşani, unde a urmat apoi trei ani cursurile Institutului de Mine din Petroşani.

Între 1972 şi 1990, a încercat mai multe meserii, în cele mai diverse domenii: topograf la Mina Dalja din Petroşani, merceolog, tehnician, armurier, electronist, instructor la un club de radioamatori, profesor suplinitor de limba şi literatura română, director la Casa de cultură a sindicatelor din Codlea. Sergiu Someşan afirmă despre această perioadă a vieţii sale ca fiind una foarte importantă în formarea lui ca scriitor şi că în proza sa se regăseşte experienţa acumulată în aceşti ani „de căutare”.

Din 1990 până în anul 2000, a ocupat mai multe funcţii în administraţia publică locală, în cadrul Primăriei municipiului Codlea. După 2000, a avut mai multe perioade în care a lucrat în străinătate.

Cariera sa literară — care continuă şi în prezent —, este la fel de interesantă. Publică poezii începând din 1971, în revistele Orizont (Timişoara), Convorbiri literare (Iaşi) şi Tomis (Constanţa).
Din 1972, publică proze în Vatra, Revista Magazin, Viaţa Militară, Pentru patrie, dar şi în Helion-ul timişorean, precum şi în multe alte fanzine şi almanahuri (de pildă Anticipaţia 1987). În plus, un volum de versuri la Editura Litera, Cuvinte de vânzare.
În 1987, ia premiul I la concursul Helion organizat de Casa Universitarilor din Timişoara, cu povestirile „Să n-o săruţi pe Isabel” şi „O casca albă şi un copil în ploaie”.
După 1990, devine redactorul a trei reviste (Alfa, Comando şi Vampirii) dintre care cea mai longevivă a fost Alfa (doi ani!), apoi lucrează ca ziarist la Gândul Liber şi la Transilvania Expres.
În 2000, publică volumul de povestiri SF Să n-o săruţi pe Isabel (Editura Arania, Braşov).
În 2001, apare a doua sa carte, Radiestezia — realitate şi mister (Editura Arania, Braşov) — aceasta dorindu-se un eseu asupra paranormalului. Pe 8 decembrie 2001, îi apare al doilea volum de proză scurtă fantastică, Carte de magie (Editura Arania, Braşov).

În mai 2003, la Timişoara, în cadrul celei de-a doua săptămâni internaţionale a SF-ului, lansează încă un volum de proză scurtă, intitulat Cadouri de Crăciun (Editura Karmat Press, Ploieşti), iar în 2004 volumul de proză scurtă fantastică Aproape îngeri (Editura Cartea Românească).
Urmează, tot în 2004, un nou volum de proză fantastică, Numărul fiarei (Editura Vremea XXI) şi o carte cu o prezentare grafică deosebită (coperta îmbrăcată în catifea!), cu titlul Poiana îngerilor (Editura Aldus).

A mai publicat volumele de povestiri Şapte flori erotice (Editura Vremea, 2006) şi o antologie în limba engleză din propriile sale scrieri, Do Not Kiss Isabel (Editura Infarom Publishing, 2008).

Postat iniţial integral pe internet, Apocalisa după Ceauşescu (Editura Vremea, 2012) este primul său roman, debutul unei proiectate trilogii din care vor mai face parte Apocalipsa după Virgil şi Apocalipsa Omului-oglindă.

2017-09-09T10:54:26+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree