Recenzie: Batiste Sampon uscat Original & Blush & XXL Volume

Pentru că până acum ceva timp eram newbie când vine vorba de șampoanele uscate (nu că aș fi mare maestru acum), am zis să vă dau câteva detalii despre 3 modele pe care eu le-am testat. Șampoanele uscate de la Batiste sunt printre cele mai accesibile pentru români, și se găsesc în farmaciile Sensiblu. Sunt ideale pentru a vă împrospăta coafura atunci când sunteți pe fugă și nu mai aveți timp să vă spălați părul sau să îl aranjați prea mult.

Originalul

După ce am întâlnit pe multe blog-uri din străinătate impresii despre șampoanele uscate, am fost extrem de curioasă dacă acestea chiar au vreun efect sau nu. Când am aflat că la farmaciile Sensiblu din România au apărut șampoanele uscate de la Batiste am fost extrem de entuziasmată. Primul spray pe care l-am testat din seria Batiste a fost cel Original (ambalajul este cu alb, verde, galben). Am fost plăcut impresionată de faptul că acest spray chiar avea efecte, eliminând aspectul de păr nespălat, cu tente de îngrășare. Mi-au trebuit cam 2-3 aplicări diferite pentru a mă învăța mai bine cu modul în care ar trebui aplicat acest șampon uscat.

Blush

Cel de-al doilea șampon uscat pe care l-am testat a fost cel roz, Blush, care seamănă destul de mult cu cel Original, cu excepția faptului că are în plus un miros floral, plăcut, care îi oferă părului o anumită prospețime.

Atât Blush-ul cât și Original-ul nu sunt cele mai bune șampoane uscate atunci când vine vorba de lunile călduroase ale verii. Dacă este extrem de cald și aveți musai nevoie de un șampon uscat, vă recomand XXL Volume deoarece este singurul cu care m-am putut înțelege atunci când era mult prea cald și pielea capului transpira. Dacă aveți timp, mai bine vă spălați părul pe durata verii. 🙂

XXL Volume

Pentru că ultima dată nu am mai găsit primele două șampoane menționate, am ales un alt model: XXL Volume. Crezând că acesta este exact ca cel Original, l-am aplicat într-o cantitate destul de mare, fără a realiza că acesta are și un element diferit: este mai degrabă un spray care oferă textură părului (de unde și partea de volum XXL). Prima aplicare a fost horror! Părul meu devenise extrem de îmbâcsit și simțeam că nici nu puteam să îmi trec degetele prin el fără să mi se lipească. În prezent, sunt extrem de mulțumită de spray deoarece am descoperit cum să îl utilizez mai bine: mă dau în cantități mai mici și de fiecare dată dau cu mâna prin păr (sau cu peria) pentru a elimina orice rămâne pe păr de la spray. Chiar dacă oferă textură părului, spray-ul elimină și aspectul de păr nespălat.
Mi se pare că acest spray chiar oferă volum, textură, și dă o senzație de păr coafat. Este perfect atunci când doriți să vă prindeți părul în coadă, oferind mult volum și un aspect foarte frumos acestei coafuri. Am uitat să vă zic că are un miros plăcut (chiar ca de parfum)!

Cum utilizez șamponul uscat:

  • îmi descurc foarte bine părul cu o perie
  • de la o distanță de 15-20 de cm, încep să aplic spray-ul în partea din față, la rădăcina părului, de-a lungul conturului feței
  • împart părul în secțiuni și continui aplicarea spray-ului
  • nu uit să îmi ridic părul în partea din spate și să aplic și acolo spray, pentru a oferi volum și în acea zonă
  • las spray-ul să acționeze câteva secunde iar apoi îmi trec mâinile prin el, înfoiându-l cât mai bine și eliminând excesul de spray (de asemenea, las capul în jos și scutur părul atât pentru volum cât și pentru a elimina micile urme albe care pot rămâne)
  • la final îmi aleg cărarea potrivită și pieptăn părul cu grijă, pentru a nu strica efectul de volum creat

Sfaturi:

  • feriți-vă ochii cu palma în timp ce aplicați spray-ul și chiar opriți-vă din respirat 1 secundă (consider că în timp orice spray poate afecta sănătatea așa că merită să ne protejăm pe cât posibil)
  • efectuați procesul în baie întrucât la final, când vă scuturați părul, excesul de spray rămas în păr va zbura în atmosferă (mi-am umplut odată biroul cu “praf” de la spray-ul XXL Volume)
  • încercați să nu folosiți extrem de des spray-ul, întrucât acesta se presupune că poate închide porii scalpului, nepermițând toxinelor să fie eliminate în mod normal (așa consider eu)


2017-09-09T10:24:07+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree