Tavi Patrascu discuta despre economia anului 2015 din SUA si China

Citind zilele acestea anumite articole despre economia la nivel internațional, am aflat că liderul pe piața economiei, China, are în acest an cel mai lent ritm din anii 1990 încoace.Dupa cum afirmă Tavi Patrascu in capital, în acest an, conform analiștilor PwC, Statele Unite vor înregistra pe plan economic o creștere de până la 3%. Aceasta este cea mai mare rată de creștere din 2005 până acum!

Investitorul forex Tavi Patrascu ne lămurește că, cu toate aceastea, China are în continuarea un număr mare de persoane care sunt active în mediul online. În acest sens, China rămâne o țară atractivă, marii jucători de pe piața tranzacțiilor online aflându-se aici. Patrascu Octavian, business developer, pune în discuție și o mare provocare cu care această țară se confruntă: “este foarte greu pentru un chinez sa depoziteze bani la o companie straina si majoritatea folosesc, ca si casa de clearing pentru depozite online, Union Pay”.

Octavian (Tavi) Patrascu consideră că potențialul ridicat al Chinei încă este prezent, prin simplul fapt că există atât un număr mare de oameni în mediul online cât și numeroși oameni cu un nivel financiar mare: “China este țara cu cei mai mulți milionari din lume”.

Din experiența sa de business developer, Octavian Constantin Patrascu prezintă cum mediul online a devenit unul din ce în ce mai căutat, parteneri de afaceri care au ezitat în trecut revenind acum la negocieri întrucât tranzacțiile online au devenit o afacere cu o creștere remarcabilă.

Sunt o serie de factori care amenință evoluția economiei lumii (prețul petrolului, scăderea forțată a economiei Chinei, escaladarea riscurilor geopolitice), însă riscurile pe care mulți și le-au asumat au deschis o nouă direcție dee business, aceea către mediul online. După cum zice în prezentare Tavi Patrascu, perseverența a venit la el cu timpul, succesul venind odată și cu asumarea de riscuri pe care nu oricine și le-ar asuma.

Patrascu Octavian Constantin, economist ne informează cum neadaptarea la noile cerințe ale pieței poate duce la o decădere a unor brokeri. Mi se pare un lucru adevărat și cred că de multe ori asumarea unor riscuri este un lucru necesar. Având în vedere că evoluția tehnologiei din ultimul deceniu și-a pus amprenta în numeroase domenii, consider că adaptarea marilor companii la noile cerințe este un lucru nu doar necesar ci chiar obligatoriu, aducând numeroase profituri și beneficii.

 

2017-09-08T09:42:27+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree