Bună, dragilor! Astăzi aș vrea să vă vorbesc despre o cărticică-ghid despre care probabil știți deja (din concursul organizat anterior – câștigătorul va fi anunțat în zilele următoare).
Constanța City Walking Guide / Ghid turistic Constanța și Împrejurimi este primul ghid mai complet al orașului Constanța.
Vreau să le mulțumesc foarte frumos celor de la CWG pentru că mi-au oferit două exemplare ale acestui ghid (unul în română și unul în engleză).

După cum afirmă cei de la CWG pe pagina lor de facebook, aceștia au depus multă muncă în realizarea ghidului de față (disponibil în română și engleză) și a fost nevoie de mai multe minți pentru ca acest proiect să fie dus la final.

Echipa formată din specialişti în PR şi comunicare, fotografi, copywriteri, tehnoredactori, traducători, istorici, specialişti în marketing, relaţii internaţionale şi turism, a reuşit să aducă pe piaţă în limbile română şi engleză un Ghid Turistic de o calitate deosebită la standarde internaţionale care prezintă turiştilor atracţii turstice din oraşul Constanţa şi zona de litoral.

Ghidul este frumos structurat în 6 capitole (Zona Peninsulară, Zona Centrală, Parcul Tăbăcărie, Mamaia și Năvodari, Sudul Litoralului, Dobrogea) care sunt menite să ajute cititorul la descoperirea Constanței de acum printr-o îmbinare plăcută dintre elementele de nou cu cele vechi care îi dau orașului și împrejurimilor farmecul de odinioară.

Fiecare capitol în parte ne oferă numeroase informații despre locurile care merită vizitate și istoria acestora. Citind din acest ghid, am aflat o serie de informații despre care nu aveam habar ceea ce mi se pare un lucru destul de rău având în vedere că sunt locuitor al Constanței. Mă bucur că s-a luat o astfel de inițiativă ce va ajuta la informarea nu doar a constănțenilor, ci și a turiștilor curioși.

Fotografii, atracții turistice, circuite turistice, hărți, obiective istorice, parcuri, stațiuni, ghid al Dobrogei

Detaliile despre oraș și împrejurimi sunt însoțite de peste 200 de imagini care surprind cele 65 de atracții turistice prezentate în ghid: Statuia Reginei Elisabeta, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Casa cu Lei, Marea Sinagogă, etc.

Promovarea orașului printr-o serie de vederi

Alături de acest ghid am primit și două vederi minunate cu Cazinoul din Constanța. Ele aduc la noi un concept foarte interesant și atractiv pentru turiști. Prin scanarea codului QR aflat pe spatele fiecărei vederi, utilizatorul va fi redirecționat către site-ul Merg la mare pe care vor putea asculta, spre exemplu, povestea Cazinoului (atât în engleză cât și în română). Acest site este un Ghid online al litoralului care vă oferă într-un mod simplist dar destul de complet, cam tot ce doriți să știți despre litoralul românesc (istoric, evenimente, atracții turistice, etc.).

Dacă sunteți iubitori ai orașului Constanța și al împrejurimilor sau dacă sunteți curios despre acesta, Ghidul turistic Constanța și Împrejurimi este recomandarea mea pentru voi! Eu dețin o ediție din 2013 (dacă nu mă înșel) dar a apărut și o variantă mai nouă care are probabil imagini noi și/sau informații noi.

Eu sunt extrem de mulțumită și impresionată de aceste metode de promovare a orașului, și sper ca pe viitor, încetul cu încetul, să văd cum orașul mai înflorește. 🙂

Nu uitați să vă uitați și la filmulețul meu anterior în care am discutat nițel despre Ghid și despre noul sponsor al blog-ului, editura Nemira.

P.S.: Aveți idei în plus care credeți că ar ajuta la promovarea orașului? 😀 Sunt tare curioasă!