Ceai “Basilur” Love Story I & Cei 100

Odată cu venirea verii am realizat că nu mai băusem demult din ceaiurile mele de la Basilur (nu dețin multe, dar ce am mi-a plăcut) așa că nu am mai stat mult pe gânduri și m-am și dus să îmi pregătesc o cană. Ceaiul pe care l-am ales de această dată este denumit Love Story I și a ajuns în mâinile mele acum vreun an probabil, când o prietenă bună mi l-a oferit cadou!

Vă anunț de pe acum că ceaiurile de la Basilur sunt mai scumpuțe pentru simplul fapt că sunt și niște ceaiuri puternice dar și calitative, puritatea ingredientelor folosite fiind garantată.

Detalii produs:
Love Story este o serie creată din dragoste și recunostință pentru femeile din toata lumea. Fiecare ceai din această serie îți va îmbăta simțurile și te va face să te îndrăgostești încă o dată de oameni, de natură, de întreaga planetă. Savurează aceste amestecuri Basilur realizate cu cele mai fine ceaiuri, adevarate poțiuni ale dragostei, și deapănă cele mai frumoase amintiri legate de acest sentiment nobil.

Ingrediente: 100% ceai verde pur din frunze de Ceylon cu albastrea, șofran și aromă de bergamotă (earl grey)

Nu se poate ca ceaiurile din gama Basilur să nu vă impresioneze prin aspectul minunat și atent realizat! Seria Love Story (formată din 3 “volume” de ceai) este chiar potrivită pentru iubitorii de lectură deoarece ambalajul este asemănător unei cărți! În interiorul unei cutii metalice frumos ornată se găsește o pungă ce permite resigilarea după fiecare utilizare, pungă în care se ascund minunatele arome ale unui ceai verde amestecat cu albăstrea, șofran și bergamotă.

Din câte știu, ceaiul verde nu este recomandat persoanelor care au probleme cu tensiunea. De fel, eu am tensiunea mică însă, consumat cu moderație și nu foarte des, ceaiul verde (ca și cel negru) nu ar trebui să aibă un impact negativ, chiar dimpotrivă!

Pentru o cană de ceai eu folosesc cam o linguriță (sau poate mai mult, recunosc!) din amestecul de plante. Vi se poate părea ciudat că o cantitate așa de mică ar putea fi potrivită chiar și pentru o cană mai mare de ceai dar, după câte ziceam și la început, acest ceai conține ingrediente pure și concentrate. După foarte puțin timp toate ingredientele uscate își vor mări considerabil volumul, ceaiul din cană arătând pentru o perioadă de timp ca o avalanșă de alge (din punctul meu de vedere :-)) ). Cantitatea de ceai pe care o veți folosi, la fel ca și durata de timp în care veți lăsa plantele la infuzat depinde de alegerea dumneavoastră. Dacă doriți un ceai puternic la gust, folosiți o cantitate mai mare de ceai (dar sa nu exagerați căci nu este sănătos) pe care îl lăsați probabil până la maxim 10 minute la infuzat. Eu obișnuiesc “să uit” cam mult ceaiurile la infuzat dar sunt încă în viață! 😀 Cred că 5 minute ar fi suficiente pentru a obține un gust nu foarte puternic.

După ce l-ați strecurat, puteți servi acest ceai cald sau rece, simplu sau cu niște miere/zahăr și/sau lămâie. Eu nu am pus decât miere/zahăr până acum și cred că a fost suficient. Aroma ceaiului este absolut genială, mi se pare extrem de relaxantă și cred că dă o stare de bine.

Alături de Love Story I am avut și cartea primită drept sponsorizare de la Editura Nemira, Cei 100 de Kass Morgan despre care am devenit mai curioasă odată ce am citit sinopsis-ul și am realizat că există deja și un serial făcut după seria de 3 cărți! 😀

Vă urez un weekend plăcut și să aveți parte de cât mai multă relaxare! <3

2017-09-08T20:08:26+00:00

7 Comments

 1. CRINA June 20, 2015 at 1:23 pm - Reply

  Crini, florile mele favorite. EVIDENT 🙂

 2. CRINA June 20, 2015 at 1:23 pm - Reply

  Foarte interesanta cutia ceaiului, se gaseste si la noi?

 3. Simona June 20, 2015 at 1:40 pm - Reply

  Da, Crina! Poți găsi acest ceai atât pe internet cât și în magazine, hypermarket-uri: Cora, Carrefour, Auchan, Mega Image, etc.

 4. Raluca P. June 21, 2015 at 4:16 pm - Reply

  Puteam să jur, la prima vedere, că e o carte reală, nu o cutie de ceai. Genial! O să mă uit după ea data viitoare când merg la cumpărături. :3

  Lectură plăcută în continuare, Simona!

 5. CRINA June 22, 2015 at 7:26 am - Reply

  Multumesc.

 6. Gabriella June 24, 2015 at 8:55 pm - Reply

  Cutiuța e atât de simpatică! Awww.

 7. Simona July 14, 2015 at 11:52 am - Reply

  Mă bucur că ți-a plăcut!! 😀 Cei de la Basilur au niște cutiuțe minunate! <3 Sunt primele care îți atrag atenția.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree