Recenzie: Tuturor baietilor pe care i-am iubit de Jenny Han

Gen: Ficțiune, Romance, Teens
Titlul original: To All the Boys I’ve Loved Before
Publicată prin acord cu Folio Literary Management, LLC şi Agenţia Literară Livia Stoia
Traducere de: Teodora Constantinescu
Format: Paperback cu supracopertă
Număr de pagini: 392
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 2015  ||  Editura Trei  ||  Goodreads
Cumpără Tuturor băieților pe care i-am iubit

Sinopsis:

Când iubirile secrete ies la iveală…

Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei… în acelaşi timp?
Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa.
Scrisori pe care însă… nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită.
Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.
Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.
Felul de a fi al Larei Jean – cu capul în nori, timidă, capabilă de emoţii puternice şi complet naivă când vine vorba de băieţi – sporeşte farmecul acestei poveşti speciale. – Publishers Weekly

O emoţionantă explorare a iubirii adolescentine. – Kirkus Reviews

Nu sunt scrisori de dragoste în toată puterea cuvântului. Scrisorile mele sunt pentru momentul în care nu vreau să mai fiu îndrăgostită. Sunt de rămas-bun. Pentru că, după ce îmi termin scrisoarea, nu mai sunt consumată de propria dragoste, care devorează totul.
Dacă dragostea e ca o posedare, poate că scrisorile mele sunt propriile exorcizări. Scrisorile mă eliberează. Sau cel puţin ar trebui.

Rating: 5/5

Oare cât timp a trecut de când nu am mai citit o carte super super drăguță?!? Cred că destul de mult! În cadrul Cartepidemiei lunii aprilie am decis să citim cartea Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han care a apărut relativ recent la Editura Trei.

Pot spune că sunt extrem de încântată pentru că am reușit să citesc această carte acum! Este foarte drăguță și chiar m-am atașat de personaje mult de tot (lucru care nu se întâmplă prea des la mine).

Protagonista, Lara Jean (cât de cool este numele ei!!) este extrem de simpatică și chiar m-am regăsit în ea de multe ori. Este o fată cuminte spre deosebire de prietena ei Chris care este la polul opus, și are două surori pe nume Kitty (o pisicuță de om care te înmoaie la suflet!) și Margot (sora mai mare care ține pe post de mamă a familiei). Mi s-a părut interesant să urmăresc drama unei familii rămase fără mamă și se vede că fiecare fată în parte este afectată într-un fel sau altul.

Lara și Margot sunt foarte bune prietene și surori însă în momentul în care cea din urmă pleacă din țară pentru a-și continua studiile, legătura lor este pusă la încercare. Niciun personaj nu este perfect însă până mai înspre finalul cărții, Margot mi-a displăcut destul de mult. Nu același lucru îl pot spune despre Lara și Kitty, despre tatăl lor, despre Peter sau Josh, personaje care joacă roluri destul de importante în cadrul acțiunii.

Această carte cred că m-a atras foarte mult prin simplitatea cu care a fost scrisă, autoarea reușind să aducă în relief problemele din viața unei adolescente: problemele în familie dar mai ales problemele existențiale cu dragostea! Stilul lui Jenny Han a fost cu siguranță plăcut, făcându-mă să citesc zeci de pagini fără a mă plictisi! Peripețiile prin care trece Lara Jean m-au făcut să zâmbesc cu gura până la urechi și să trăiesc alături de ea în fiecare clipă.

Evoluția protagonistei, dar și a celorlalte personaje, m-a făcut să apreciez și mai mult cartea, fapt pentru care v-o recomand cu sufletul deschis!

Citind Tuturor băieților pe care i-am iubit m-a făcut să mă simt din nou ca o adolescentă. Peripețiile prin care trece Lara din cauza/datorită unor scrisori de dragoste scrise pentru băieții pe care i-a iubit și ajunse la aceștia într-un mod misterios vor ține orice cititor cu ochii lipiți de paginile cărții!

Cred că această carte este foarte potrivită pentru primăvară și vară (chiar dacă acțiunea cărții se petrece și iarna – prăjiturele de Crăciun!!), înveselindu-vă instant ziua.

P.S.: JENNY HAN – oare de aici vine numele de Lara JEAN? 😀

Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han este cartea pentru CARTEPIDEMIA lunii aprilie! La finalul lunii (nu știm încă data exactă) vom discuta despre această carte într-un liveshow unde sper să fiți alături de noi pentru a ne adresa orice întrebare. 🙂

Citate:

“- Am ajuns, Lara Jean.
Verific. Rochia și bluza le țin strâns la piept ca pe o pătură protectooare, iar renul meu e în poală. Noile mele comori. Mă simt de parcă tocmai am jefuit o bancă și asta ar fi prada.” (p.229)

“E un sentiment așa de ciudat să fi petrecut atâta timp dorindu-ți ceva, pe cineva, pentru ca apoi, într-o bună zi, pur și simplu să te oprești.” (p.311)

“De obicei, când vine în sfârșit momentul să vă vedeți, recuperați doar lucrurile importante; ar fi prea de tot să vorbiți despre lucruri mărunte. Dar lucrurile mărunte sunt cele care dau farmec vieții.” (p.322)

Îi mulțumesc editurii Trei pentru că a acceptat să îmi ofere un exemplar al cărții pentru recenzie în schimbul părerii mele sincere.

2017-09-08T20:09:05+00:00

6 Comments

 1. K.J. Mecklenfeld April 20, 2015 at 7:29 pm - Reply

  5 iepuri! Trebuie ca merita de citit 🙂

 2. Ari April 22, 2015 at 2:51 pm - Reply

  M-a atras coperta si conceptul – care trebuie sa recunosc ca e tare dragut, dar din pacate nu a fost o carte 'pentru mine'. Ma bucur sa aflu insa ca altii au avut mai mult noroc cu ea 😉

 3. Simona April 28, 2015 at 10:38 am - Reply

  Este tare faină! 🙂 Stilul autoarei a fost cel care m-a atras (și traducerea foarte bună, desigur), fiecare propoziție curgând firesc, de la sine.

 4. Simona April 28, 2015 at 10:39 am - Reply

  Ari, fiecare are atracție pentru un stil anume, nu este o problemă dacă nu ți-a plăcut cartea. 😀 Și eu am pățit să nu fiu încântată de multe cărți care aveau foarte mulți fani entuziaști!

 5. CRINA June 18, 2015 at 4:53 pm - Reply

  Am cartea in biblioteca, acum sa vad cand ii vine randul.

 6. Simona June 20, 2015 at 7:26 am - Reply

  Este o care lejeră și placută, numai potrivită pentru vară! 😀 Se citește foarte repede, având un stil frumos, care prinde! Lectură plăcută pentru când te apuci de ea! >:D<

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree