recenzie carte furat hotul vrajitor sarah prineas editura rao
Gen: Fantasy, Magie, Young Adult, Middle Grade
Număr de pagini: 320
Copertă: Cartonată
Editura: Rao
Traducător: Iulian Nicolae
Format: 205 x 130 mm
Publicată în 2013
Goodreads

Sinopsis:
Să nu furi niciodată de la un vrăjitor! Conn ar fi trebuit să moară pe loc în ziua în care i-a furat unui vrăjitor locus magicalicus, piatra pentru concentrarea magiei şi formularea de vrăji. Dar, dintr-un motiv necunoscut, asta nu s-a întâmplat. Vrăjitorul Newery e de acord să-l ia pe Conn drept ucenic, cu condiţia ca băiatul să-şi găsească şi el o piatră locus în decurs de o lună. Dar, ocupat cu lecţiile de magie şi cu ajutorul oferit lui Newery ca să afle cine fură magia oraşului Wellmet, Conn are destul de puţin timp să caute piatra.

Rating: 3,5/5

recenzie carte furat hotul vrajitor sarah prineas editura rao

Dacă nu ați sesizat până acum, mie îmi plac mult de tot cărțile pentru copii! Am vrut să descopăr iar magia unei astfel de cărți de curând și, cu toate că nu a fost chiar așa de magică pe cât mi-aș fi dorit, nu am putut să nu o termin. 😀

Vorbesc despre volumul 1 din seria Hoțul Vrăjitor de Sarah Prineas. Hotul Vrajitor – Furat este primul volum dintr-o serie de trei cărți care îl au în centru pe Conn, un hoț de buzunare care trăiește pe străzi. Destinul lui se schimbă când reușește să fure de la un vrăjitor o piatră magică, ajungând un ucenic de vrăjitor și aflând de fapt că se pricepe la a face vrăji și a se transforma în… motan! 😀

recenzie carte furat hotul vrajitor sarah prineas editura rao

Lectura mi s-a părut simpatică însă nu am putut să mă atașez așa mult de personaje. Din câte am sesizat, limbajul cărții este un pic cam copilăros pe alocuri iar peripețiile personajului principal nu sunt extrem de aventuroase dacă aș putea spune așa, fapt pentru care am scăzut destul din nota.

Dacă ar fi să fac o comparație cu seria Harry Potter care conține o lume plină de magie, ei bine… pot spune că HP o întrece cu mult pe cea a autoarei Prineas. Cred că aceasta nu a reușit să își apropie îndeajuns de mult personajele de cititor, lucru pe care l-am simțit intens.

Dacă doriți să citiți această carte o puteți face dar cred că este recomandată mai mult pentru piticii care vor fi cu siguranță atrași și de ilustrațiile de la începutul fiecărui capitol dar și de înscrierile pe care vrăjitorul Newery și le face în carnet!

Și ca să fac un mic update la ultima perioadă, am învățat să și croșetez un pic iar acum alături de pasiunea pentru cărți am mai adăugat una! Încă nu a început să ningă așa cum ar trebui însă fulărașul meu vrea să fie gata în această iar pentru a prinde niște fulgi de zăpadă sclipitori! C:

recenzie carte furat hotul vrajitor sarah prineas editura rao

Citate:

“Orele clasei de ucenici se țineau într-o sală lungă, cu tavan înalt, cu foarte multe ferestre care să lase lumina să intre din belșug. Se vedea praful plutind în aer, sclipind ca niște steluțe aprinse de razele slabe ale soareului iernatic.” (p.138)

“M-am ridicat din scaun și m-am dus la ușă, cu urechile ciulite. nu părea să fie nimeni afară. Ușa nu mi-a dat mai multă bătaie de cap decât cătușele, țac-pac, și gata, broasca se deschise. A sosit ceasul să-mi recapăt piatra mea prețioasă. Chemarea ei creștea tot mai insistent; știam că e aproape și că dorea să mă duc să o iau.” (p.190)

“Niciodată, nimeni, nici un alt vrăjitor nu mai avusese o asemenea piatră. Cele mai multe pietre magice erau mai mici, spunea Nevery. Pietrele mari erau periculoase; nu spunea tot el asta? Mai mult ca sigur nestemata mea era cea mai valoroasă piatră prețioasă din oraș sau poate din tot Ducatul Peninsular. Dar de ce venise la mine? Cu ce scop?” (p.200)

“Mi-am lins lăbuța și mi-am trecut-o pe față și pe mustăți. Ei, ce atâtea griji. Acum aveam dovada care îmi trebuia; era timpul să ies de aici, să mă transform la loc în băiat și să le spun celorlalți ce se petrece. Încă nu era prea târziu.” (p.259)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris ! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.

recenzie carte furat hotul vrajitor sarah prineas editura rao