Editura: Casa
Număr de pagini: 60
Coperta: Broşată/Lucioasă
Dimensiuni: 29×18
Data apariţiei: 2011

Descriere:

Datorită paletei coloristice deosebit de bogate a naturii, s-a decis ca în această carte să-i fie prezentată cititorului utilizarea acuarelei în pictarea florilor. În acest scop, acesta este instruit cum să-şi dezvolte simţul estetic prin armonizarea culorilor, în ce constă jocul apei cu acuarela sau cum poate influenţa un detaliu aparent nesemnificativ valoarea lucrării.
Pas cu pas, cititorul va face cunoştinţă cu materialele şi ustensilele de care are nevoie pentru pictarea florilor, dezvăluindu-i-se o lume tainică, plină de culoare, pe care va fi cu siguranţă tentat s-o exploreze şi s-o cucerească.
În continuare, viitorul artist al culorilor este informat în ce constă planificarea picturii, ce se înţelege prin armonia contrastelor, fiind încurajat, prin exemple concrete, să încerce şi lucrări de dimensiuni mai mari.
Un capitol aparte este dedicat analizei lucrărilor, în care cititorul este instruit cum să-şi autoevalueze în mod corect realizările artistice.
La final este anexat un mic dicţionar conţinând termeni de specialitate, care-l va ajuta pe cititor în înţelegerea noţiunilor prezentate în această carte.

Rating: 5/5

Sa pictam flori in acuarela” de Urmai Ungurán László este o carte minunată atât pentru iubitorii de pictură cât şi pentru cititorul curios în domeniul artei.

Printr-o minunată explozie de culori, autorul reuşeşte să te ademenească în minunata lume a picturii. Cartea se axează pe pictura în acuarelă a florilor, prin folosirea de diverse tehnici. După o amplă prezentare a instrumentelor de lucru dar şi a unor tehnici de pictură şi tratare a hârtiei destinate acuarelei, autorul ne îmbie în a picta alături de imaginile însoţite de instrucţiuni.

Pentru pictorul novice şi pentru cei care doresc să se mai perfecţioneze în domeniul picturii de flori, cartea de faţă este un minunat ajutor întrucât prezintă şi mici trucuri pe care orice pictor ar trebui să le ştie pentru a da lucrării sale un impact mai puternic dar oferind în acelaşi timp creaţiei sale o naturaleţe aparte.

Nu contează cărui anotimp aparţin aceste curcubee ale naturii căci autorul ne demonstrează că o lucrare ce conţine flori poate înveseli ziua oricui. Îndrumarea lui, pornind de la o planificare a lucrării pe care dorim să o realizăm şi ajungând până la crearea unor flori din simple pete de culoare, ne demonstrează că nu este necesar să fim rigizi în momentul în care pictăm. Orice greşeală poate fi una benefică, poate da naştere la o nouă frunză, la o nouă petală, la o nouă floare.

La finalul cărţii putem să ne bucurăm de un Mic dicţionar de termeni unde putem regăsi o serie de cuvinte de ţin de domeniul picturii şi pe care îi regăsim şi pe parcursul cărţii.

Recomand cu inima deschisă această carte minunată tuturor! Cu siguranţă că vă va trezi inspiraţia şi vă va ajuta să creaţi ceva minunat. 😀

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris ! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.