Gen: Young Adult, Contemporary Fiction, Romance, Chick Lit, Teen
Traducere:Adrian Deliu 
Format:13×20 cm 
Copertă: necartonată
Epica  //  Goodreads

Sinopsis:
Cine şi-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?
Pentru tânăra de şaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…
Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York şi e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătoreşte, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viaţa ei.
Apoi, aşteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlneşte pe Oliver. E britanic. Şi e foarte drăguţ. Şi o va însoţi în noul ei zbor.
Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley şi Oliver se pierd unul de altul în aglomeraţia din aeroport, la sosire.
Îi va aduce oare soarta din nou împreună?
Desfăşurată pe parcursul a douăzeci şi patru de ore, povestea lui Hadley şi a lui Oliver ne vorbeşte despre relaţiile de familie, despre a doua şansă şi despre dragostea la prima vedere.

“Un roman dinamic şi antrenant, cu o minunată idee romantică drept premisă. Cititorii vor fi absorbiţi, odată cu Hadley, de profunzimile emoţionale pe care le străbate.”
PUBLISHERS WEEKLY

Nota: 5/5
                    

Hadley este o tânără în vârstă de şaptesprezece ani care are parte de o zi oribilă. Nevoită să meargă de una singură cu avionul la nunta tatălui ei, aceasta se simte sub presiune şi chiar se ceartă cu mama sa când pleacă de acasă. Sunt multe lucruri pe care nu le înţelege şi pe care ar vrea să le afle însă, parcă nu doreşte să afle adevărul care ar putea-o răni şi mai mult.

Ghinionul lui Hadley apare încă de la începutul zilei când o mulţime de lucruri o fac să întârzie 4 minute la aeroport. 4 minute care par inexistente în viaţa de zi cu zi însă, de această dată, ele au o importanţă de proporţii. Fata pierde avionul care trebuia să o ducă spre Londra dar acest lucru o face să îl cunoască pe Oliver, un britanic simpatic care este mereu pus pe schimburi de replici şarmante.

Zborul în care se vor îmbarca cei doi le va schimba vieţile şi îi va face să înţeleagă mai multe despre ei înşişi. Va fi un zbor care mi-a demonstrat că uneori nu este nevoie de foarte mult timp ca să te poți îndrăgosti de cineva. Ce se va întampla cu cei doi şi ce secret ascunde Oliver veţi afla dacă veţi citi cartea.

Mi-a plăcut foarte mult această carte şi a fost foarte relaxantă în acelaşi timp! Pe parcursul lecturii am apreciat faptul că autoarea a dezvăluit treptat informaţii despre personaje, totul aranjându-se la locul lui asemenea unor piese de puzzle.

Replicile dintre Hadley şi Oliver au fost adorabile iar momentele minunate pe care ei le petrec împreună în avion au alternat cu cele opuse ce aveau să urmeze.

Mi-a plăcut rolul jucat de cartea pe care Hadley o primise de la tatăl ei, ideea în sine fiind extrem de drăguță.

Am considerat că cele două personaje se completează reciproc, mai ales în momentele mai grele. Mi-a plăcut cum Oliver încerca să îi distragă atenţia lui Hadley de la fricile ei, demonstrându-mi latura sa amuzantă și compătimitoare.

Momentul meu preferat a fost cel din avion când Hadley şi Oliver se duc la baie (cei care au citit poate îşi amintesc secvența), atmosfera creată între cei doi fiind una romantică, plină de fluturași, emoție și tensiune.

Per total, este o carte foarte frumoasă, pe care o citeşti pe nerăsuflate şi pe care ai dori să nu o termini. O lectură uşoară, relaxantă, plină de încărcătură emoţională şi decizii luate pe neaşteptate, cartea lui Jennifer E. Smith este o poveste pentru toate vârstele.

Citate:

“Deschise ochii, dintr-o dată trează, şi se pomeneşte că faţa lui Oliver e la doar câţiva centimetri de-a ei, atent şi tăcut, cu o expresie de nepătruns. Hadley îşi duce o mână la inimă, uimită, şi abia apoi observă că stătuse cu capul pe umărul lui.”

“Dar, până ca ea să poată face ceva, el se întoarce. Şi e ceva schimbat la el, ceva rupt, o pustietate în privire care o asigură că a comis o greşeală. Numai că ochii lui o ţintuiesc locului, pironind-o de pământul pe care-şi ţine tălpile, sfâşiată între instinctul care o îmboldeşte să fugă şi dorinţa nestăvilită de a travers spaţiul dintre ei.”