Din câte ştiţi majoritatea, avem o nouă editură în România! Ea se adresează tinerilor şi deja ne-a surprins cu titlurile care urmează să apară în 2013! 😀

Prima pe lista este…. Zece lucruri pe care le-am făcut(şi probabil n-ar fi trebuit) de Sarah Mlynowski. Puteţi PRECOMANDA cartea deja.
Citiţi UN FRAGMENT.

Când tânărul pui se aruncă din cuib (sau e aruncat!) ca să zboare…
Cam aşa aş rezuma într-o propoziţie ceea ce se întâmplă cu April, personajul principal al acestei adorabile cărţi. Povestea – plină de întâmplări, amuzantă, cu răsturnări de situaţii şi suspans (nu neapărat unul de thriller) – are o profunzime pe care n-o bănuieşti la prima vedere, şi ne dezvăluie cum ajunge eroina noastră să se descurce, până la urmă, pe cont propriu în multe din problemele (mai mult sau mai puţin specifice vârstei) cu care se confruntă.
Pe scurt, subiectul e următorul: April, o fată de şaisprezece ani care stă cu tatăl ei şi cu mama vitregă (adevărata ei mamă fiind stabilită cu fratele mai micla Paris), reuşeşte printr-o minciună să evite mutarea din oraş, convingându-şi tatăl s-o lase să rămână pentru a-şi termina anul şcolar la prietena ei cea mai bună, Vi. Locuind singure (mama lui Vi este plecată pentru luni bune în turneu), fetele „îşi fac de cap”, încercând să-şi ducă viaţa aşa cum cred ele că e mai bine. În vertijul acesta este implicată mai multă lume, băieţi şi fete. Iar April trebuie să jongleze cu un triunghi amoros, să-şi rezolve singură problemele şi să accepte faptul că lumea ei, cu atâta grijă construită până atunci, s-ar putea nărui pur şi simplu… odată cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit să-l facă.
La un nivel mai profund, dincolo de „nebuniile adolescenţei”, autoarea urmăreşte transformările prin care personajul aproape-desprins-de-copilărie devine aproape-adultul-care-va-fi. Şi aflăm cum, rând pe rând, miturile copilăriei – lumea ei sigură şi stabilă, familia fericită, căldura sufletească a propriului cămin, tatăl atotputernic şi care are soluţii pentru toate cele, mama zână bună care alină toate suferinţele, iubirea ideală (”fulgerul” în cazul de faţă) – au fost şi sunt spulberate, apoi renasc, transformate în urma unor experienţe mai mult sau mai puţin fericite, pentru a-i întregi personalitatea.
Toată această dinamică este excelent construită narativ, iar personajele au substanţă.
Şi îţi dai seama că, de fapt, este povestea unui „zbor” de maturizare, cu urcuşurile şi coborâşurile lui, implicând asumarea de riscuri, dar şi de responsabilităţi, iar la capătul lui lumea e iarăşi (dar altfel) frumoasă, şi iubirea ajunge să fie din nou „fulgerul care loveşte o singură dată într-un loc. Iar când loveşte, se cunoaşte…”
Sursa

O altă carte care va apărea în 2013 este Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere 
de Jennifer E. Smith. Urmează să vedem şi coperta acestui volum cât de curând.. 😀

Despre Editura EPICA

Editura EPICA a apărut din dorinţa de a le oferi tinerilor posibilitatea de a citi în limba română cărţi pe care ei deja le îndrăgesc – dar şi cărţi pe care eu, Anca Eftime, directorul editurii, le iubesc –, urmărind, în acelaşi timp, să îi conecteze la ce este mai nou şi mai valoros în domeniul literaturii Young Adult. Editura EPICA se străduieşte să publice autorii cei mai valoroşi din domeniu, bestselleruri devenite sau în devenire, cu milioane de fani în toată lumea, traduse în multe limbi şi cu filme apărute sau în producţie la mari studiouri cinematografice.
Cărţile Editurii EPICA se înscriu în genul Young Adult, dar şi New Adult, iar pentru început vor fi publicate ficţiuni contemporane cu tuşe proaspete de Love Story şi Romance, toate având la bază o scriitură de prim rang, Literary, valoroasă, plină de încărcătură emoţională, cu personaje şi situaţii în care se vor regăsi toţi cei ce le vor citi. „Poveştile” noastre sunt reflexii ale stărilor sufleteşti ale tinerilor din zilele noastre, care se confruntă cu situaţii dintre cele mai noi şi mai diverse: incertitudine, dragoste neîmpărtăşită, pasiune, dorinţă, zbuciumul definirii propriei identităţi,  dar în acelaşi timp ele descriu şi un mediu social realist – realitatea, uneori crudă, în care ei „aterizează”,  unii dintre ei fiind nepregătiţi. Însă „poveştile” EPICA  au întotdeauna happy-end sau un fel de happy-end, depinde din ce punct de vedere este el privit. Latura educativă, de formare a individului şi implicit a viitorului adult, este un aspect tot timpul luat în calcul de editor – atunci când alege cărţile spre a fi publicate. Niciodată EPICA nu va publica titluri cu valenţe morale discutabile, în care personajele dau dovadă de superficialitate, rea intenţie,  îşi fac singure rău, sau îl fac celor din jur.
Se scriu şi apar foarte multe cărţi în genul Young Adult în momentul de faţă în lume, dar voi, cititorii EPICI,  vă veţi convinge şi veţi şti, la un moment dat, că doar un anumit tip de carte va apărea sub sigla EPICA – cea fără cusur, care n-aţi fi vrut să se fi terminat vreodată şi pe care o veţi purta în suflet şi în minte mult timp după ce-aţi terminat-o de citit.

ANCA EFTIME şi-a început cariera de editor acum 10 ani, publicând cărţi pentru copii şi tineri sub siglele CORINT JUNIOR şi CORINTeens. Experienţa şi buna cunoaştere a pieţei de carte pentru copii şi tineri este rezultatul a peste 600 de titluri alese şi publicate în această perioadă. Înfiinţarea unei edituri proprii este visul devenit realitate al unui editor care nu va renunţa niciodată în a crede că tinerii şi copiii noştri trebuie să fie conectaţi în timp real la ce se întâmplă pe plan editorial în străinătate şi că o poveste care te-a marcat şi, implicit, o carte valoroasă nu te pot face decât o fiinţă mai bună şi mai înţeleaptă.
Sursa